Både administrerende direktør Marit Solberg, regiondirektør Magne Bjørnrem og fabrikksjef i Herøy Kjell Stokbakken skal delta på samtalene med ordfører Arnt Frode Jensen, rådmann Roy Skogsholm og næringssjef Knut Prestø i Herøy kommune.

Etter lunsj på Brygga torsdag skal deltakerne på møtet gjøre opp status etter prosessen som ble ført i forbindelse med nedleggings-spøkelset som lå over fabrikken i Herøy hele vår.

Bedre rammebetingelsene Deretter står drøfting av en rekke tiltak på planen, tiltak som skal bedre rammebetingelsene for Marine Harvest i Herøy. (se disse tiltakene i annen sak her på Herøyfjerdingen)

Rådmann Roy Skogsholm sier om tiltakene:

- Dette er alle tiltak som både Herøy og oppdrettsselskapet har nytte av. Med dette ønsker vi å skape en infrastruktur som gjør det logisk at Marine Harvest blir i Herøy i all framtid.

Etter drøftingene er det torsdag ettermiddag lagt opp til sightseeing i Herøy med omland med muligheter for fisketur. Ledelsen i Marine Harvest har fått oppfordring om å ta med røft utetøy.

Fortsetter fredag Fredag morgen fortsetter samtalene mellom Marine Harvest og Herøy kommune. Her skal først Herøy kommune og bygdesamlinga presenteres.

Deretter skal sentrale herøy-bedrifter som er relatert til oppdrettsnæringa presenteres.

"Muligheter for samarbeid innen filetproduksjon" er et stikkord som er satt for denne seansen.

Etter lunsj skal de to dagene oppsummeres og det skal legges planer for videre kontakt og samarbeid.