Marine Harvest har de fem siste årene vært klubbens hovedsponsor. En god del av spillerne og støtteapparatet har også bedriften som arbeidsgiver og derfor er det kanskje naturlig at man henvender seg til dem. Avtalen innebærer at bedriften profileres på flere måter under fotballkamper og turneringer i regi av fotballklubben. For dette får klubben 50 000 kroner hvert år i to år framover.

Fabrikksjef Odd Rikard Wik-Iversen sa under signeringen at han følte at bedriften fikk en god del igjen for å støtte klubben.

FK Herøy/Dønna har i år et seniorlag herrer i 5. divisjon. Laget ligger nå på en 6. plass på tabellen, men det skiller bare 4 poeng til Korgen som ligger som nummer 2. Tidligere år har klubben også hatt juniorlag, men de siste årene har ikke dette vært mulig. I følge leder Jan Terje Mikalsen er det et mål å få på plass juniorlag igjen så snart som mulig.  

Herøy/Dønna vant 5-0 mot Sandnessjøen 2 i siste hjemmekamp den 4. juni på Herøy stadion. I går, 8. juni, tapte de 1-0 borte mot Olderskog. Laget har ny bortekamp mot Vega allerede lørdag 11. juni. 

Historikk
FK Herøy/Dønna ble formelt stiftet i slutten av februar i 2007 på Herøy Brygge med Stein Mathisen fra Dønna som leder.

– Vi har vært med på noe historisk i kveld, nemlig å stifte en ny fotballklubb, uttalte ordstyrer Asle Hansen da stiftelsesmøtet gikk mot slutten. 12 personer var til stede på begivenheten hvor det praktiske ved oppstart av en ny klubb sto i fokus. Både spillere og styre fra samarbeidsordningen «Dønna/Herøy» ble med over i den nye FK Herøy/Dønna.

Startet i 1999
Vi må helt tilbake til 1999 for å finne starten på det gode samarbeidet mellom fotballen i de to kommunene. Samarbeidsordningen «Dønna/Herøy» hadde da fungert siden 1999 uten noe FK, da to guttespillere fra Dønna IL spilte på Herøy IL sitt guttelag, fordi det ikke var spillere nok til eget guttelag på Dønna. Samme år var det for første gang på lenge at ikke Dønna IL stilte seniorlag i serien. Herøy IL hadde gitt opp tidligere, forteller Tore Westin.

-Høsten 2000 møttes tre fra Dønna IL og tre fra Herøy IL til møte på Bjørnskroa, nemlig Tore Westin, Asle Hansen, Jarl Arne Lian, Arnt Erling Paulsen, Arnt Ståle Solem og Svein Lundestad. Vi ble enige om at Dønna skulle stille seniorlag og Herøy juniorlag med spillere fra begge idrettslagene fra sesongen 2001. Dette ble gjort med en samarbeidsavtale mellom Herøy IL og Dønna IL. Sesongen 2003 rykket seniorlaget opp til 4. divisjon og skulle spille i HESA-serien fra sesongen 2004, forteller Westin videre.

En februarkveld
De første årene hadde Jarl Arne Lian og Asle Hansen treneransvaret for seniorlaget. I 2004 kom Kenneth Karlsen inn som trener for seniorene og ble med inn i FK Herøy/Dønna som trener for seniorlaget helt fram til 2010.

Da FK Herøy/Dønna ble stiftet en kald februarkveld i 2007, var det en direkte konsekvens av at man ikke kunne delta i Norgescupen i den styreformen som klubben hadde. Det måtte være en egen frittstående klubb.

- Den nye klubben er en konsekvens av Fotballforbundets krav, sa leder i Herøy ILs fotballgruppe Svein Lundestad rett etter stiftelsesmøtet.

Trakk lodd
- Vi var tidlig klare på at det var lov å være uenige, sier Tore Westin og minnes hvordan de ble enige om hvilken rekkefølge navnene skulle stå i.

- Vi trakk først lodd om det skulle stå «Herøy» eller «Dønna» først i navnet. Slik ble det til at klubben heter FK Herøy/Dønna og ikke FK Dønna/Herøy.

Kilde: Hjemmesida til FK Herøy/Dønna