- Vi tenkte en stund på å bli med på "Sykle til jobben"-aksjonen. Men fabrikksjef Kjell Stokbakken ville vi skulle finne et mer fleksibelt tilbud, som samtidig blir mer lystbetont.

"10-mila 2011" Det kan igjen føre til mer trening og trim, sier prosjektleder for trivsel ved Marine Harvest, Kaare Stenseng, til Herøyfjerdingen.

Det hele går ut på at hver enkelt skal tilbakelegge 10 mil i tidsrommet juni til oktober. "10-mila 2011" heter prosjektet.

- Det kan folk gjøre enten på sykkel, ved å padle, gå, hoppe eller for den saks syld ved "moon walking".

Slått an i hele konsernet Det er fritt fram å velge metode, bare man gjør unna sine 10 mil,  smiler Kaare Stenseng til Herøyfjerdingen.    De ansatte på Hestøya skal selv registrere sine mil på en tavla som henger i kantina hos Marine Harvest.

Tillit - Ordningen er basert på tillit og at hver enkelt registere sine kilometer på en ærlig måte.

Og den som har tilbakelagt flest mil ved utgangen av september får en ekstra premie, forteller Stenseng videre.

Som en gulrot til å komme igang gir Marine Harvest alle sine fast ansatte 2500 kroner.

Gir rabatt Pengene kan brukes til å kjøpe treningstid på treningssenteret eller til å kjøpe teknisk treningsutstyr, til sykkelreparasjoner eller til treningstøy og sko hos Herøy Sport og Fritid.

Og - for at pengene skal rekke så langt som mulig - gir Lena og Kurt Nilsen i Herøy Sport og Fritid 10 prosent rabatt til de som deltar i dette treningsprosjektet.

Positivt prosjekt - Vi gir 10 prosent rabatt på treningsrelaterte varer. Lena og jeg er svært glade for en slik avtale med Marine Harvest.

Det viser at Marine Harvest bruker lokalmiljøet og satser deretter. Dette er et svært positivt tiltak for å få folk aktive.

Dessuten gir det mange en sjanse til å kjenne på hvor stor forskjell det er på å trene i bomullstøy og treningstøy som er beregnet på trening, sier Kurt Nilsen i Herøy Sport og Fritid.

Skal ha det bra Kaare Stenseng legger til at poenget med prosjektet er å få folk i bedre form.

- Når folk er i god fysisk form har man det bedre. Dette gjør vi for at folk skal ha det bra, avslutter Stenseng.