Leder for Foreningen Herøydagan Britt Anne Karlsen og nestleder Åge Johansen var i dag inviterte til Marine Harvest på Hestøya.

Spente på møtet Det var derfor to meget spente representanter for de populære ”dagan” som inntok møterommet, sammen med fabrikksjef Kjell Stokbakken og administrasjonsassistent Maria Jakobsen.

Marine Harvest har vært med som hovedsponsor av Herøydagan de siste tre-fire årene og støttet arrangementet med 50.000 kroner årlig.

- Lett å være positiv til - Dette er et arrangement det er lett å være positiv til.

Siden Herøydagan i år satser ekstra hardt i forbindelse med kommunens 150-årsjubileum, har vi lagt litt ekstra i potten i år, sa Kjell Stokbakken blant annet i dag da han overrakte sjekken til Britt Anne Karlsen.

Satser ekstra i år Og hun kvitterte med å si at de populære ”dagan” i år foretar et ekstra løft og skal kunne tilby kulturaktiviteter for alle aldersgrupper.

- Vi har både barneforestillinger, arrangementer for de eldre og for ungdommen.

Ikke mulig uten støtte Vi satser mye på Wenche Myhre-konsert og på foredrag med Arthur Arntsen og Kåre Hansen, sa Karlsen blant annet.

- Dette kan vi ikke gjøre uten hjelp og støtte fra næringslivet vårt.

Målet vårt er å kunne gi herøyfjerdingene et kulturtilbud og arrangementer hvor man kan treffes.

Slik var nemlig ikke Herøydagan før vi la om hele arrangementet for sju-åtte år siden, la hun til.

Ikke unaturlig Det er ingen selvfølge at en næringslivsaktør som Marine Harvest skal legge så store summer igjen i lokalsamfunnet. Eller er det det?

Kjell Stokbakken mener det slett ikke er så unaturlig.

Utrolig engasjert gjeng - Marine Harvest er avhengige av en interaksjon med samfunnet rundt oss. Det er viktig for oss å opprettholde aktiviteter oppe, også på grunn av våre ansatte.

Dessuten er det jo et spesielt år i år med Herøy kommunes jubileum. Derfor bruker vi disse pengene med glede.

Også fordi Foreningen Herøydagan er en gjeng som står på og jobber hardt over lang tid. Jeg har aldri opplevd maken til dette.

Som innflytter er det utrolig å oppleve dette engasjementet. Det skjer mye bra i Herøy, sier Kjell Stokbakken.

Godt å bli sett Pengene betyr selvsagt mye for Foreningen Herøydagan i et år det blir satset ekstra hardt.

- Pengene er med på å skape aktivitet, som igjen er med på å gjøre at folk kan trives. Og så er det flott at næringslivet ser oss og setter pris på det arbeidet vi gjør.

150.000 til jubileumsbok Det gir oss motivasjon til å stå på videre, avslutter Britt Anne Karlsen.

Marine Harvest har allerede gitt 150.000 kroner i støtte til Herøy kommunes jubileumsbok som Kåre Hansen har skrevet.

120.000 til musikkverk Bok skal lanseres 8. juni under et stort arrangement i Herøyhallen.

Og selskapet ga i vinter også 120.000 kroner til musikkverket "Livslenka" som skal oppføres 29. og 30. juni under Herøydagan.

687.000 fra fondet Og det stopper ikke der. I vinter ga oppdrettselskapet ut  687.000 kroner til ulike tiltak i Nordland gjennom Marine Harvest-fondet.