Totalt var det til region nord innkommet 154 søknader hvorav 39 søkere fordelt på 12 kommuner har fått støtte. Marine Harvest sier i sin pressemelding at de er glad for et stort engasjement og mange gode søknader, og de håper bidragene er med på å skape livskraftig lokalsamfunn i områdene vi har aktivitet.

Viktig støtte
Herøy idrettslag er en av dem som har fått penger fra fondet denne gangen og leder Kirsti Iversen sier hun er umåtelig glad for denne støtten.

- Med disse pengene på plass får vi finansiert det flotte taket over tribunen og videreført den gode avtalen vi har med salg av den flotte klubbdressen til Herøy IL. Vi er utrolig takknemlig for at vi har vår hjørnesteinsbedrift i ryggen i det arbeidet vi driver. I tillegg er også det øvrige næringslivet i kommunen utrolig flinke til å støtte oss, sier mangeårig leder i idrettslaget Kirsti Iversen.

I Herøy er det gitt følgende tilskudd til disse :

Tennas Vel 75 000 kroner til nytt tak
Utstyrsbanken i Herøy 100 000 kroner til til utstyr
Skibbåtsværs Venner 50 000 til restaurering av fiskerhjemmet
Herøy idrettslag 200 000 kroner til tribunetak på Herøy stadion
Herøy idrettslag 30 000 kroner til videreføring av klubbdress

 

Her er alle søkere som fikk tildeling i denne omgangen i Region Nord
Tildeling 2014.JPG

Om Marine Harvest
Marine Harvest er verdens største produsent av oppdrettslaks og Norges største matprodusent. Selskapet er representert i 22 land og har om lag 1 400 ansatte i Norge og 10 400 ansatte på verdensbasis. Hovedkontoret ligger i Bergen, og selskapet er notert på Oslo Børs og New York Stock Exchange (NYSE).

Region Nord strekker seg nesten 400 km fra Sørfold i Nordland til Nærøy i Nord-Trøndelag. Regionen er Nord-Norges største oppdrettsenhet med fisk i 22 sjølokaliteter i 10 kommuner.

Fisken slaktes på regionens moderne fabrikkanlegg som ligger på Hestøya i Herøy kommune, mens administrasjon og fagfunksjoner er lokalisert i Sandnessjøen.