Marenstua rives neste uke

marenstua
Mandag 25. januar starter firma Rolf Edvardsen rivinga av Marenstua som står foran rådhuset. Det første som skjer er at taket fjernes, opplyser Plan- og Utviklingssjef Roy Nilsen.
Siden taket er av asbestholdig materiale har Rolf Edvardsen leid inn folk fra Byggmester Jann Brattli AS som har sertifikat for asbestsanering.
 
Deretter vil ting skje rimelig raskt, dersom været holder seg.
 
Kanskje vil hele Marenstua være borte i løpet av neste uke.
 
Grøntområde
De siste ukene har forberedelsene til rivingen gått sin gang. Vann og strøm er koblet fra.
 
Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen sier til Herøyfjerdingen at området som Marenstua står på i henhold til sentrumsplanen er en del av grøntområdet som omgir rådhuset.
 
- Kanskje kan de ledige arealene midlertidig benyttes til parkeringsplass, sier Nilssen.
 
Men det er riving av det gamle kommunehuset (som står nord/sør-vendt) som skal utløse de parkeringsplassene kommunen sårt trenger.
 
Forskjønnelse
Det var i mai 2009 at kommunestyret vedtok å kjøpe Marenstua for å reive den.
 
- Dette har med forskjønnelse av området å gjøre og det er gunstig å gjøre dette nå. Jeg understreker at vi ikke er nødt til å gjøre det. Men det kan bli dyrere åp gjøre dette senere, sa rådmann Skogsholm i kommunestyret den gang.
 
Marenstua var en tid brukt som trygdekontor, før Kristin Østgård på 1990-tallet kjøpe bygget, døpte det om til "Marenstua" etter moren til Petter Dass og innredet butikk.
 
 
marenstua
Marenstua (rødt bygg) forsvinner neste uke.
roy_nilssen1
Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen.

Annonser