Mante til bedre bussvett

4_bussvett_elevene_og_LO
I dag startet Herøy sentralskole dagen med å samle alle elevene i aulaen for å snakke om god oppførsel på bussen. I tillegg kunne rektor Lars Olav Mogård-Larsen fortelle at heretter må de som ikke har rett til skoleskyss betale for turen.
Det er fire skolebusser i sving morgen og ettermiddag. En betjener Tenna, en annen Seløy og en tredje Øksningan. I tillegg er det en mindre buss for elever med spesielle behov.   Informasjonsmøte Det er ikke alltid buss-sjåførene får den nødvendige roen som trenges når så dyrebar last skal fraktes.   I morges kunne rektor Lars Olav Mogård-Larsen fortelle de vel 180 elevene som var samlet i aulaen at det er varierende grad av oppførsel på skolebussene.   Klager fra voksne reisende - Husk at bussen også er i rute for andre passasjerer. Det blir herjet og noen sitter med sko i setene. Jeg har også fått klager på støy fra voksne som reiser med bussen.   Ordensreglene for skolen gjelder også på bussen, sa Mogård-Larsen.   I tillegg er det et problem at elever som ikke har rett til gratis skoleskyss opptar plass på bussen uten å betale.   Urettferdig - Dette er ikke rettferdig. Heretter skal de som ikke bor minst fire kilometer fra skolen betale for skyss.   Dessuten ville det vært veldig trasig hvis bussen må foreta en kraftig oppbremsing og elever med rett til skoleskyss ble skadet fordi de som ikke har samme rett opptar plassen.   Jeg har fått brev fra Nordland Fylkeskommune som understreker at de som ikke har rett til skyss skal betale, sa rektor Mogård-Larsen.   Uvettig bilkjøring Rektoren la til at han har vært i kontakt med politiet i forbindelse med at det blir drevet uvettig bilkjøring ved parkeringsplassen den tiden skolen slutter.   - Lensmannen har gitt beskjed om at vi skal skrive opp bilnummer og gi beskjed til ham. Og det kommer vi til å gjøre, sa Lars Olav Mogård-Larsen.   Bussvett-regler Han presenterte deretter de sju bussvett-reglene, som vi legger ved HER.   Helt til slutt fikk han elevflokken med på å synge ”En buss-sjåfør, en buss-sjåfør – det er en mann med godt humør”.   Møtet varte bare 10 minutter og elevene var meget stille. Det kunne imidlertid høres noe humring da rektoren sa at de som ikke har rett til skoleskyss heretter må betale for turen.
4_bussvett_elevene_og_LO
Rektor Lars Olav Mogård-Larsen startet dagen i dag med å lære elevene de sju bussvett-reglene.
4_bussvett_sjaafoerene
Tre av de fire buss-sjåførene som alle har godt humør: Fra venstre Roald Mortensen, Torfinn Andreassen og Tor Arne Hågensen.
4_bussvett_LO
Heretter må de som ikke har rett til skoleskyss betale for bussturen, sa rekor Mogård-Larsen blant annet.
4_bussvett_buss
Tor Arne Hågensen på vei ut fra parkeringsplassen med en av bussene.

Annonser