I år har det så langt vært mange dager med fint vær og innehaver Arne Thoresen i Herøy Caravan forteller at dette naturlig nok har medført at det har kommet langt flere campingturister enn i fjor.

- I fjor var det veldig dårlig vær og nesten ikke omsetning. Det regnet omtrent hele juli og jeg opplevde at flere bobiler satte seg fast og måtte slepe dem opp. I år har det vært en drøm, og i forrige uke var det helt fullt på campingen, sier Thoresen.

Herøy Caravan har 40 faste plasser og i tillegg rundt 30-40 plasser til folk som kommer innom. I tillegg har de også en god del teltplasser på området. Campingplassen ble etablert i 2009 og har derfor vært i drift i 14 år. Arne fyller 66 år i november og nærmer seg derfor vanlig pensjonsalder, men har unger som vil overta driften når han trekker seg tilbake.

- Jeg skal ha vakter ut august, men klager ikke. Ungene ønsker å ta over etter hvert og det er nok derfor jeg holder på enda. Jeg er jo sosial og liker å treffe folk og prate med dem, og hadde jeg ikke gjort det så kunne jeg ikke holdt på, sier Thoresen.

Inspirert av «Sykkelsommer» på NRK
Vi treffer Unni og Ole Løberg fra Bodø som er på sin første tur med bobil på Herøy. De har ankommet Herøy etter å ha vært på en liten rundtur på Helgelandskysten med besøk av både Nesna, Sandnessjøen og Dønna før de har parkert bilen på Herøy Caravan på Tenna.

- Vi har kjørt mye Kystriksveien ned mot Brønnøysund, og også gått mye med båt, men det er første gangen vi er på Herøy og Dønna. Vi kom i går til Dønna og var og sykla rundt omkring. Vi var på Sjokoladefabrikken til Heidi og oppe på Dønnesfjellet, og i dag var vi og kikket på fallosen på Glein. Når vi kjørte til Herøy i dag fikk vi også med oss blomsterbutikken til Tommy Eide. Vi fikk nok litt inspirasjon når vi så programmet «Sykkelsommer» på NRK med Else Koss Furuseth, og tenkte at vi kanskje burde ta oss en tur dit, sier Unni og Ole Løberg.

Stortrives på Herøy
Reidun Båtnes og Steve-Arne Bentzen fra Mo i Rana har fast plass på campingen til Arne i sommerhalvåret, og sier at de er i tenkeboksen til å utvide dette til hele året. Fra mai til september er de ofte å se på Herøy Caravan i helger og ferier. De skryter av at dette er en fantastisk plass og at Arne er en type som virkelig bryr seg om gjestene som kommer til campingen.

- Vi stortrives på Herøy og drar en god rundt omkring. Vi bruker vogna så fort vi kan, og er så glad vi har fått denne plassen, sier Reidun og Steve-Arne.

Nordland beste badestrand
I fjor ble badestranda til Herøy Caravan gjennom en avstemming på NRK Nordland kåret til fylkets beste badestrand. Både campinggjester og andre benytter derfor ofte stranda når temperaturen stiger. For tiden er nok ikke temperaturen i havet veldig høy, men det hindrer ikke at en del tar seg et bad på den flotte stranda. Steve-Arne er en av dem som allerede har vært og tatt seg en dukkert i sjøen.

Ved stranda treffer vi Maja Gønbech sammen med sønnen Emil. De er på besøk hos sine foreldre som bor like ved, og har bare dratt ned til stranda for å fiske etter krabber. Her treffer vi også Karl Petter Jacobsen fra Mosjøen. Han er her sammen med kona som er ute og bader.

- Jeg synes det er kjempeflott her og har vært her mange ganger med campingvogn. Vi drar mye rundt omkring og er nok derfor ikke interessert i noen fastplass. Vi har ei lita kjørevogn som vi har hatt i mange år, sier Jacobsen.