I spørretimen i kommunestyret 19.06.12 ble det stilt to spørsmål som skulle undersøkes og hvor det ble gitt skriftlig svar;

Flytting av vaskeriet Britt Anne Karlsen (AP) ville vite hvilke erfaringer som er gjort i forbindelse med flytting av vaskeriet fra Herøy omsorgssenter til Herøy ASVO.

Her kunne kommunalleder 1, Siv Nilsen svare at erfaringene er gode og at kommunene er fornøyd med tjenesten de leverer. Det var en del innkjøringsproblemer i starten, men de ble raskt løst. Kostandene med tjenesten ligger også innenfor budsjettrammen

Privat vei i Øksningan
Elbjørg Larsen (AP) ville vite hvordan det gikk med veisaken i Øksningan. Stenging av veien har skapt mye frustrasjonen for lokalbefolkningen.

Rådmann Roy Skogsholm svarte at siden dette ikke er en kommunal vei er det lite kommunen kan gjøre annet enn å prøve få det med i kommuneplanen, som han håpet at de skulle vedta i desember. Han oppfordret derfor grendeutvalget om å spille dette inn i den pågående planprosessen.    Fra forrige spørretime gjenstod spørsmål fra to representanter, Vegar Dalen og Yngve Magnussen. Yngve Magnussen frafalte.

Likebehandling av permisjoner
Vegar Dalen FRP hadde spørsmål om likebehandling i forhold til hvordan velferdspermisjoner praktiseres ansatte i kommunen. Han hadde fått inntrykk av det er ulik praksis.

Rådmannen svarte på spørsmålet og sa at han også hadde hørt at det ble påstått at det var ulik praksis. Permisjoner er delegert til enhetslederne og han lovte at det skulle bli en ny gjennomgang på temaet.

Treningssenter i biblioteket
Britt Anne Karlsen (AP) hadde flere spørsmål om etablering av treningssenter i den gamle kommunestyresalen på biblioteket. Hun stilte spørsmål med hvordan dette skulle drives og hvorfor det ikke var mulig å få koblet inn fysioterapitjenesten i tilbudet. Hun spurte også om hvilken innvirkning utsettelsen av flytting av biblioteket hadde på saken. Hun stilte også spørsmål med hvordan man kunne ha et treningssenter uten dusj og toalett.

Rådmann Skogsholm besvarte spørsmålene fra Britt Anne med at fysioterapitjenesten var under vurdering og at treningssenteret vil bli tatt opp som en del av dette. Løsningen med treningssenter på biblioteket er en midlertidig løsning som er kommet i stand i samarbeid med Marine Harvest. Marine Harvest har investert i utstyr og treningssenteret skal drives under oppfølging av Møtestedet.

Biblioteksaken har ingen innvirkning på etablering av treningssenteret. Det er kun lokalet som ble brukt til kommunestyresal som skal benyttes. Det skal være eget nøkkelkortsystem i lokalet. Når det gjelder toalett og dusj så er dette en utfordring som må ses nærmere på.

Danielholmen og Gamhåjen
Laila Furu Vold (Ap) ville vite hvordan det stod til med reiselivsprosjektene på Danielholmen og Gamhåjen.

Ordfører Arnt Frode kunne fortelle at det skjedde fint lite i prosjektene og at de for tiden nærmest lå døde.

Gjengroing av kulturlandskap og beite
Jim Dahl (SP) ønsket tiltak i forbindelse med økt gjengroing av kulturlandskapet og da helst før beitesesongen starter neste år.

Ordfører påpekte at dette var et viktig tema og henstilte på at dette måtte komme inn i kommuneplanen. Han kunne imidlertid ikke love at det kom i orden til neste beitesesong. Alt planarbeid tar tid påpekte han.

Eldrebuss og tilrettelegging for funksjonshemmede i drosje
Oddrunn S. Dahlheim (V) etterlyste svar på tidligere interpellasjoner ang. eldrebussen og tilrettelegging for funksjonshemmede i tilknytning til drosjeløyve.

Rådmann Skogsholm kunne opplyse om at det ikke er noe krav om at vanlige drosjer skal være tilrettelagt for funksjonshemmede.

Når det gjelder anskaffelse av ny eldrebuss så er dette en sak som kommunen samarbeider med Herøy ASVO om. Saken er ikke ferdig utredet.

Veilys i Karsvika
Torsten Larsen (AP) ville vite hvorfor det ikke var veilys til Karsvika. Slik hadde det vært i en lang periode mente han.

Ordfører henviste til plan for opprusting av veilys, men han lovte å sjekke saken nærmer.

I ettertid har Herøyfjerdingen fått vite at veilysene nå er kommet i orden

Etter at spørretimen var over gjenstod det to spørsmål fra representantene Kenneth Johansen og André Lund. Disse vil bli tatt opp i neste spørretime.