- Rundt 60 framøtte til den første marsjen, det er fantastisk bra, sier Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

Hun er en av ildsjelene i jentegruppa JeSS som har satt seg som mål å markere "Friluftslivets år" med å arrrangere seks turmarsjer i tida framover, annenhver søndag. Deltar man på fem av disse så vanker det overraskelser og man blir med i trekningen av gavekort som er knyttet til friluftsliv. Jentegruppa JeSS har også tidligere vært pådriver for å få i gang ulike aktiviteter i kommunen med ulike arrangement hver måned i 2014.

- De fleste gikk løypa rundt Solheim, men noen tok også turen rundt Flostad. Det var nydelig vær og god stemning som satte en ekstra spiss på denne første turen, sier Larsen

- Alle fikk deltakerkort og pannebånd og praten gikk livlig rundt bålet med kaffe/saft og kaker bakt av 5. klasse på Herøy skole. JeSS er storfornøyd med så god deltakelse. Det er mange turgåere i Herøy, og når vi samles og går i lag er det ekstra trivelig, sier Elbjørg.

Neste turmarsj i Øksningan 1. mars
JeSS ønsker at turgåerne skal bli kjent med flere turområder i kommunen og derfor legges neste tur til Øksningan den 1. mars.

- Det er ikke for seint for nye deltakere å være med for å samle fem turer. De som fikk deltakerkort og pannebånd i dag tar det med til neste tur. Nye deltakere får sjansen til dette den 1. mars og alle ønskes hjertelig velkommen, avslutter Elbjørg Larsen.