Marine Harvest sponset laks, lokale fiskere fra Herøy og Austbø sponset hvitfisk, hummer og kreps, samt at lokale folk hadde dykket etter kamskjell i Herøy kommune. Det skriver Yngve Magnussen til Herøyfjerdingen.

Det var 85 påmeldte fra både Herøy og nabokommunene. 

- Kokkene Halvard og Arvid Mikalsen fra Løkta gjorde en flott jobb og leverte meget god mat. Det vanket skikkelig applaus både når de kom frem og presenterte maten og når sjefskokken Halvard fortalte litt om seg selv og kokkekarrieren sin, sier Magnussen.

Styret i Øksningan Ungdomslag ble presentert etter maten, med hovedstyre og ungdomsrepresentanter. Her ble det også kort fortalt om medlemsfordelene.  Det ble også gjennomført et spontant kulturelt innlegg med historier fra Herøy av "Danse-Paul" som fortalte om hvor stolte herøyfjerdingene kunne være av sin historie og spesielt «Herøymarsjen». 

- Det ble dermed bydd opp til marsj der en god del av folket stilte opp for å få en innføring i Herøymarsjen fra en særdeles energisk og oppglød «Danse-Paul». Musikken som ble brukt var «Brudemarsj fra Herøy» som kommer fra «Livslenka» av Reidar Moursund, sier Magnussen.

- Sjømataftenen inneholdt også konkurranser som det ble stort engasjement rundt og det virket som folk hadde det fint på Øksningan, avslutter Yngve Magnussen.

Den rikholdige buffeten innholdt blant annet:

  • Hummersuppe/fiskesuppe
  • Gratinerte kamskjell
  • Kokt laks
  • Stekt sei m peanøtter og fløtesaus
  • Sashimi (Kveite/laks/kamskjell)
  • Lakseform med grønnsaker og rømme
  • Klippfisk-stroganoff                                             
  • Tortillalefser med røkt laks/snøfrisk
  • Lefser med lutefisk, bacon og sennep
  • Torskelasagne
  • Bacalao

Alle foto: Yngve Magnussen
(beklager dårlig bildekvalitet)