Leder i komiteen for stemmerettsjubileet i Herøy, Elbjørg Larsen åpnet dagen med å si at selv om komiteen primært skal markere kvinners stemmerett og er rettet mot kvinner så var mannfolkene også invitert med denne gang. - Tidligere har vi sett tilbake og fått et tilbakeblikk på "kvinner som gikk foran", men denne gangen ønsker vi å bli beriket og se framover, sa Elbjørg Larsen. Det var nok mange av de frammøtte som ikke helt visste hva de gikk til da de møtte opp i Herøy skoles aula for å høre på "humørbonden"  lørdag.

Ikke klovneri 
Geir Styve startet dagen med å klargjøre at de frammøtte gjennom denne dagen skulle bli sertifisert som oppmuntringsagenter, og dette var nok en overraskelse for mange. Gjennom mange eksempler og artige små videosnutter viste han hvordan det er blitt jobbet med dette temaet andre steder. Styve presiserte at arbeid med oppmuntring ikke er klovneri, men også like mye dreier seg om å få mennesker som har fått seg en smell opp på føttene. Humor er imidlertid et viktig virkemiddel. 

Raushetsplikt
Mange ansatte har i sitt arbeid taushetsplikt, men Styve vil at vi også skal prøve å ilegge oss selv raushetsplikt. - Dette kan jeg noe om og dette vil jeg dele med andre. Har du en slik grunnholdning og en ide om at det finnes noe som heter selvpålagt raushetsplikt så blir livet mye lettere å leve. De som får mest er de som gir mest, sa humørbonde Geir Styve

Oppmuntringstilsynet
Geir Styve begynte å arbeide med oppmuntringssaken i 2005 etter å ha vært leder og ansatt i industrien i mange år. - Vi har så mange planer for vedlikehold av maskiner, men vi mangler planer for vedlikehold av folk. Derfor startet jeg med oppmuntringssaken, sa Styve.

Gaffa airlines
- Når man er sliten og har det travelt er det vanskelig å kunne oppmuntre andre og da er det viktig at man har noe som man kan oppmuntre seg selv med for å lade batteriene. Da er det viktig å finne sitt «powerpoint»,  fortalte Geir Styve. Han viste deretter en liten filmsnutt som viste hans store lidenskap, nemlig modellfly. Geir Styve har til og med bygd egen «flyplass» og dannet et eget flyselskap som bærer det humoristiske navnet Gaffa Airlines. Opptakskriteriene er at du må ha krasjet flyet så mye at du må ha brukt gaffa-tape for å få det reparert igjen.

Mange gode prosjekt
Etter mange gode eksempler og et engasjerende foredrag med blant annet ulike beskrivelser av både bygdedyr og andre mennesketyper, ble forsamlingen delt inn i grupper der de skulle finne ulike prosjekt som de ønsket å arbeide videre med. Det ble blant annet planlagt et arrangement på Åkvikfjellet, arbeidet med ny tursti på Sør-Herøy, "bli ny dag" for damer, ulike aktiviteter i forbindelse med reiselivssatsing. Forhåpentligvis får dere høre mer om disse i tida framover. Yngve Magnussen var sporty og meldte seg frivillig som lokalt oppmuntringstilsyn og skal dermed sørge for å følge opp at det jobbes videre med de ulike oppmuntringsprosjektene.

God mat
Jelena Budesa og Ingrida Jureviciene fra Møtestedet sørget for god servering, og sammen med flere andre hadde de laget mye spennende og god internasjonal mat.