Badmintongruppa i Herøy IL deltok med hele 60 spillere mens resten kom fra Grong, Gullvikmoen (Namsos), Verdal, Kolvereid, Nesna og Sandnessjøen.

Da Herøyfjerdingen var innom kretsmesterskapet Herøy Cup på søndag var det full aktivitet i hallen med avvikling av kamper i de ulike klassene. Trener og oppmann for turneringa Stian Prestø kunne fortelle at alt hadde gått stort sett etter planen.

- Det varslede ekstremværet «Tor» medførte at det var noen få tilreisende spillere som ikke deltok, men dette fikk ikke noen merkbar betydning for avviklingen av kretsmesterskapet. Vi har mange egne spillere som har gjort det bra og det er vi selvsagt godt fornøyd med. Med unntak av noen klasser i senior hevder vi oss meget godt, sier Prestø.

- I og med at vi deltok med over halvparten av spillerne er det nok også naturlig at mange vinnere kommer fra Herøy. Slik pleier det å være andre steder også, tilføyer Prestø.

God rekruttering
Stian kan fortelle at badmintongruppa har rundt 80 spillere i sving og av disse var det rundt 60 som deltok under helgas kretsmesterskap.

- Vi har meget god rekruttering og mange som er flinke til å stille opp for ungene. En god del foreldre er også med og spiller i tillegg til at de fungerer som trenere og ledere.

- Hovedtrenere er Elin Hanssen, Torgeir Lenning og meg selv. I tillegg har også vår leder Astrid Reinertsen tatt ansvar for rekrutteringstreningene. På disse treningene fungerer de eldste spillerne som instruktører. Dette fungerer meget godt, sier Prestø.

Mange i sving
Astrid Reinertsen har vært leder i badmintongruppa i fire år og det er hun som styrer alt det praktiske sammen med sine dyktige medarbeidere.

- Jeg har aldri drevet med badminton selv, men kom inn i badmintongruppa på grunn av at jeg har egne barn som er aktive og hevder seg godt. Det er mye som skal ordnes til et slikt arrangement og jeg regner med at vi har hatt mellom 70 og 80 personer i sving med ulike oppdrag og i komiteer.

- Jeg synes folk jevnt over er flinke til å stille opp og det er veldig mange som påtar seg mange oppgaver og da er det fint å være leder, sier Reinertsen.

Det koster mye å holde på med badminton og reise på stevner. Badmintonsesongen varer fra september til april og i år planlegges det å delta på totalt 15 stevner, inkludert egne stevner.

Astrid skryter av at idrettslaget er flinke til å støtte opp med midler i tillegg til at gruppa også selv gjennomfører flere lotteri og andre tiltak for å skaffe penger i kassa. Egne stevner er også en betydelig inntektskilde i tillegg til gode sponsorer.

Med siden starten
Torgeir Lenning er glødende opptatt av badminton og har vært med helt siden starten i 1983 i en eller annen form og det er jo virkelig imponerende.

I tillegg til å være trener og ha vært med i styre og stell i en årrekke er han også fremdeles utøver av sporten i likhet med resten av familien. Det må nevnes at han i helga sammen med kona Ann-Kristin ble kretsmester i klasse mixed-double. Alle barna hans er også aktive i sporten så en kan trygt si at mye handler om badminton i familien Lenning.

Torgeir synes det er viktig at ungene er allsidig og at det er fint at idrettslaget har et godt samarbeid slik at ungene kan holde på med ulike aktiviteter.

- Vi har mange spillere hos oss som holder på med fotball om sommeren og det synes jeg er bare bra. Det er ellers fantastisk å se hvor fort unge spillere utvikler seg og jeg mener derfor det er viktig at de får prøvd seg tidlig og får delta i stevner når de er modne for det, sier Lenning.

Trykk her for å se turneringsresultatene i de ulike klassene.