Klokken 18 presis ble inngangen til Herøy kommunes jubileumsår markert med fyrverkeri fra Langåsen på Sør-Herøy.

Du kan se en kortversjon (2 minutter og 30 sekunder) ved å trykke HER.

Mye folk ute Ordfører Arnt Frode Jensen bivånet den rundt ti minutter lange lysfesten et par hundre meter unna og var meget fornøyd med det han så.

I minuttene før klokken 18 var det et jevnt tilsig av folk som ville se fyrverkeriet på nært hold.

Det rapporteres om at Herøysundbrua var fyllt opp med skuelystne.

Herøy Brannvesen fikk selskap av en god del herøyfjerdinger oppe på Langåsen og de fikk se et ti minutters lysshow skutt ut fra fire stasjoner spredt over vel 100 meter.

Kanskje en årlig ting
- Jeg syns det var et flott fyrverkeri og en fin markering på inngangen til jubileumsåret.

Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk.

Og kanskje kan et kommunalt fyrverkeri bli noe vi gjør hvert år, i samarbeid med næringslivet, sier ordfører Arnt Frode Jensen som ellers feiret nyttårsaften sammen med familien.
Blant de som var kommet for å overvære fyrverkeriet var Mari Grønbech som sammen med foreldrene Trude Johannessen Grønbech og Bård Grønbech likte det de så.
- Jeg syns dette var fint, jeg, uttalte herøyfjerdingen som var heime på juleferie.

Spennende år
Nå starter et spennende år for Herøy hvor det vil foregå mye i alle kretser av kommunen. Første jubileumsarrangement blir nyttårskonserten 8. januar i skolens aula.
- Vi går inn i et år hvor folk blir bevisstgjrt at både Herøy kommune og Herøy sokn er 150 år. Vi får en rekke enkelt-arrangementer spredt ut over hele kommunen, men det største biten i dette er den historiske.

Nemlig boka som Kåre Hansen skriver om Herøys historie. Den vil stå for evig, sier ordfører Jensen.

Nyttårskonsert
Første jubileumsarrangement kommer allerede søndag 8. januar når Herøy Musikkorps med mange gjester inviterer til nyttårskonsert i skolens aula.
Da skal også ordfører Arnt Frode Jensen presentere jubileumsprogrammet, som vil ha sitt høydepunkt i forbindelse med Herøydagan de siste dagene i juni.

Under nyttårskonserten er det også klart for enda et høydepunkt, nemlig premieren på den vel tre minutter lange filmen om Herøy.
- Dette bør folk få med seg, avslutter ordfører Arnt Frode Jensen som gleder seg til å presentere både film og ikke minst programmet for jubileumsåret.