Vi treffer primus motor Bjørg Grande sammen med 11 andre trimglade pensjonister mens de holder på med å kaste ball til hverandre. Hun har ledet trimmen de siste 4 årene. Bjørg er en skikkelig ressursperson og har en finger med i det meste som dreier seg om aktiviteter for den eldre delen av befolkningen i Herøy. Foruten mandagstrimmen er hun leder i Røde Kors og primus motor i tirsdagsklubben som finner på mange aktiviteter for beboerne på omsorgssenteret.

- Mandagstrimmen har vært i drift i over 20 år. Vi møtes hver mandag fra klokka 11 til 12.30 og tilbudet er for de som er 60 år og eldre. Vi møtes for å trimme og ha det trivelig sammen. Vi betaler 15 kroner hver gang og for dette kjøper vi litt utstyr og noe til kaffen, som vi alltid har etter trimmen. Det er nok det sosiale som teller mest. Vi er også ute og spiser middag to ganger i året, forteller Bjørg Grande.

- Den eldste som er med er 92 år mens de andre er i 70-80 åra, men vi tar gjerne i mot flere medlemmer. Det er bare å møte opp, sier Grande

Ulike øvelser
Under trimmen gjør de ulike øvelser. Da Herøyfjerdingen var tilstede var det både kasting med ball og ulike øvelser med en stor fallskjerm som stod på programmet.

- Andre ganger trimmer vi til øvelser fra en trimkassett, avslutter Grande.