Maleverksted for 3. klasse i BrasøyGalleriet

3KlHerøy_Tone

Herøy skoles 3. klasse deltok 22. og 23. mai på maleverksted i BrasøyGalleriet. Tone Toft har sendt oss en rapport fra oppholdet.

Overordnet tema for dette prosjektet er «HelgelandsBlått» - som er et begrep jeg har innført og som viser alle de blå nyansene som naturen her på Helgeland omgir oss med – hav, himmel og fjell.

Gjennom samtale og instruksjon får elevene en innføring i begrepet og deretter muligheten til å trylle frem sine egne HelgelandsBlå varianter. Lyse og mørke valører som favner fargespekteret fra turkis til lilla. Lerretet dekkes med Blå nyanser som fungerer som bakgrunn.

Så innføres et mer konkret tema: Vennskap med Naturen. Det handler om å ta vare på naturen og miljøet. Da er det viktig å bli venn med naturen som omgir oss. Og her var det full enighet blant elevene om at dette vennskapet er viktig.  Samtalen dreide seg om hva vi kan gjøre der vi bor - men også hva som må til for å ta vare på Moder Jord. Elevene hadde mange gode og fornuftige forslag som etter hvert gjenspeilet seg i maleriene.

Mange hadde vært med på strandrydding, og sterke meninger om at plast ikke hører heime i naturen. At havet må holdes rent – og at vi må passe på skogen og trærne – blomster og bier. Mye kunnskap om naturmangfold, økologi og naturens verdi ble løftet frem.

Jeg opplevde at elevene likte seg veldig godt i «kunstner-rollen» og trivdes tydeligvis foran staffeliet! Det ble da også utrolig fargerike og spennende resultater som ender opp i en utstilling på skolen før de små utøverne får ta med seg kunstverket heim.

Det er alltid hyggelig og givende å få besøk av elever og lærere fra Herøy skole!

Tekst og bilder: Tone Toft

3KlHerøy9
Her viser elevene fram sine kunstverk.
3KlHerøy5
3KlHerøy8

  1 / 13 
 
Maleverksted for 3. klasse 
Maleverksted for 3. klasse
 


Annonser