Etter de rapporter vi har fått ble dette en magisk opplevelse med flotte framføringer av kjente og kjære norske sanger av dyktige musikere. Bandet besto av Marita Øvre-Johansen på vokal, Guro Bræck tangenter, Alexander Fossum kontrabass og Harald Storholm på perkusjon. I tillegg sørget også Håkon Flatøy for flott lyd. Harald Storholm kommer fra Brasøy, og må nok derfor ta mye av æren for at konserten ble arrangert på akkurat dette stedet. Men for å få dette til kreves det mange gode hjelpere og stor dugnadsinnsats.

Stor dugnadsinnsats
For å skaffe strøm til instrumenter og lydanlegg ble det kjørt opp to strømaggregat med ATV mens resten av utstyret ble båret opp for hånd.

- Det var rundt 10-12 kvinner og menn som hjalp til med dette og det gikk derfor for å få alt rigget både opp og ned. Det er veldig bra dugnadsånd her ute, og folk stod nærmest i kø for å få bære ned utstyret etter konserten. Folk kom opp turstien og satt på berget og pallene rundt omkrig og det var en magisk stemning under konserten. Det var nesten 200 til stede og var nesten helt stille under konserten, sier Tone Storholm som er søster til Harald og sentral i dugnadsgjengen på Brasøy.

Yrende liv
I tillegg til konserten ble det også arrangert loppemarked og det var åpen pub på Kaikanten, noe som nok gjorde at det var ekstra mye folk ute på Brasøy denne helga.

 - Det var et yrende liv i helga, og det er artig når folk stiller opp og er så positive. Det var mye båtfolk som tok turen til Brasøy i helga, og båtene lå derfor utenpå hverandre på gjestebrygga. Det var omtrent slik som når vi tidligere arrangerte dansefester, og dette er nok noe vi absolutt ønsker å gjenta, sier Storholm.

Konserten var gratis, men folk kunne vippse penger som skal gå til vedlikehold av gapahuken i Brasøy som bærer navnet «Horisonten». Det spesielle med denne gapahuken er at den kan dreies 360 grader for å få ly for vinden uansett hvor den kommer fra.

Se film fra Youtube nedenfor.

Magisk konsert med dyktige musikere
Janne Grete Eide var på konserten i Brasøy og rapporterer om en helt fantastisk konsert i vakre omgivelser.

- Det var en helt fantastisk konsert, og de spilte sanger som jeg tror traff alle aldersgrupper. Det var en fantastisk ramme å sitte oppe på Svartåsen med den utsikten sammen med så mye folk. Det var et meget vellykket arrangement og en stor opplevelse som jeg håper de vil gjenta, og all ære til dem som hadde båret opp alt utstyret og den innsatsen som er lagt ned for å gjennomføre konserten. Jeg må også skryte av fantastiske musikere, og anbefaler alle å få med seg konserten hvis den blir arrangert flere ganger, sier Eide.

Etter det vi kjenner til så skal konserten settes opp i Kulturbadet i Sandnessjøen deen 10. oktober, så da kan alle som ikke fant veien til Brasøy få oppleve konserten selv om nok rammene ikke blir de samme.

Konsert i Brasøy 22.07.23_selfie.jpgSelfie av en glad gjeng etter konserten.

Foto: Privat