Maioppgaven viser et gammelt redskap fra 1700 – tallet, fint utskåret av et stykke tre. Redskapet ble brukt, som oftest rundt juletider, i forbindelse med bearbeiding av et biologisk materiale, en råvare. Denne råvaren er i dag ikke like verdsatt som tidligere, i hvert fall ikke av mennesker. Derimot er det mange andre arter som fortsatt «flyr i strupen» på hverandre for å sikre seg en godbit av dette dyrebare stoffet.

I gamle tider kan vi anta at det var mange som var både mett og så lysere på tilværelsen etter at dette redskapet var brukt.

Ingen vinner i april
Apriloppgaven skapte hodebry for leserne. Det lille «hammerlignende» redskapet etter Nils Nilsen fra Grindstrand var egentlig ingen hammer. Vi måtte helt til Sverige for å søke hjelp fra en «hammergal» samler, http://hammercollection.se/hammare/

Han kunne fortelle oss at dette redskapet egentlig er en glasskjærer. Det lå opprinnelig et lite diamantkorn i det lille hullet på toppen, men diamanten er nå dessverre borte.  Dermed ble det ingen vinnere av en T-skjorte.

Månedsoppgave april 2015.jpg

Ingen av våre lesere visste hva dette redskapet ble brukt til.

Månedsoppgave for mai 2015_2.jpg

Her er et annet bilde av månedsoppgaven for mai.