Men det var vertene som best i gang, med 1 – 0 etter bare 10 minutter.

Håvard Pettersen sendte av gårde et frispark fra 25 meter som fikk passere alle, stusse i bakken og smyge seg inn bak keeper Magnus Nilsen i Grand Bodø-målet.

Dominerende høyreback Men gjestene malte på og kunne midtveis ut i omgangen kvittere da beste bestemann, Desjar Cholley, ble spilt gjennom og enkelt kunne sette ballen nede for keeper Vegard Mikalsen i heimelagets mål.

Fra sin høyreback-rolle fikk Cholly rikelig med plass til å boltre seg også offensivt.

Han var dermed involvert i det meste Grand foretok seg, sammen med Aleksander Moen Kristiansen.

Gjestene best Fra Grand-scoringen og ut kampen var gjestene hakket bedre i både banespill og sjanser.

Derfor var det fortjent at Grand ledet 2 -1 til pause etter at nevnte Aleksander Moen Kristiansen kunne sette ballen i heimelagets mål fra kort hold. Enkelt og greit.

Og det kjennetegnet i store trekk resten av kampen, hvor heimelaget hang sånn noenlunde med i banespillet og produserte bra med sjanser.

Samtidig kom scoringene i andre omgang alt for enkelt som følge av tabber i de bakre rekker.

Tre ganger i stolpen Grand-seieren var det ikke noe å si på, for laget hadde sjanser i fleng og minst tre ganger smalt ballen i rammeverket bak heimelagets keeper.

Trener Dagfinn Ness Andreassen var da også mest fornøyd med det offensive spillet.

Produserer sjanser - Vi gjør for enkle feil bakover, men jeg er fornøyd med at vi produserer mange sjanser, sa heimelagets trener som fikk et kampforløp omtrent som ventet.

- Vi lot med hensikt Grand så lov til å trille ball og satset på å ta de overgangene vi kunne få, men det blir vanskelig når vi slipper inn så enkle mål, oppsummerte Andreassen.

Scoringene FK Herøy/Dønnas scoringer ble satt inn av Håvard Pettersen etter ti minutter av første omgang. Et frispark fra rundt 25 meter fikk passere uforstyrret klyngen av spillere og i mål.

På stillingen 1 – 3 la Jørgen Hågensen flott inn fra venstrekanten til Espen Lian som headet ballen i mål fra kloss hold. Da var det gått 20 minutter av andre omgang og scoringen tente et nytt håp hos heimepublikum.

Midtveis ut i andre omgang ble heimelaget idømt straffespark på stillingen 2 – 5 og sikker fra 11-meteren var Jørgen Hågensen som dermed reduserte til 3 – 5.

Bortekamp torsdag Dermed ligger FK Herøy/Dønna fortsatt nest sist på tabellen med sju poeng. Bak er Korgen som allerede torsdag får besøk av FK Herøy/Dønna.

Kommende søndag er det ny heimekamp, da mot Hulløy på Herøy stadion.