Fra klokka 12 til 16 arrangeres det familiedag på Herøy Brygge med kickstart av årets TV-aksjon i Herøy. Da kommer fylkesaksjonsleder for Nordland Hanne Myrvang til Herøy og det ryktes også at NRK Nordland vil komme å lage innslag fra familiedagen og konserten som arrangeres på Etcetera senere på dagen.

På familiedagen blir det aktiviteter med blant annet fingermaling og diverse spill og leker til ungene. Brygga vil også sørge for at det serveres pizza og annen enkel mat til reduserte priser. Blir det fint vær vil det også grilles pølser og hamburgere. Det er også anledning til å gi penger til årets TV-aksjon gjennom en egen Spleis som er opprettet.

Konsert med Odin på Etcetera
Lørdag kl. 18.00 skal Odin Brennhaug fra Herøy holde konsert på Etcetera hos Tommy. Han er blant annet kjent for sin imponerende deltakelse i TV-programmet The Voice på TV 2.

Alle inntekter fra konserten går til årets TV-aksjon på NRK og det vil bli muligheter for å vinne flotte premier som er sponset av Tommy Eide. Det blir også salg av kaffe og vafler.

Det er gratis inngang på konserten, men folk oppfordres til å gi et valgfritt beløp på Spleis for å støtte årets TV-aksjon.

Søndag er det siste dagen ETCETERA - botaniske utskeilser m.m. holder åpent før butikken stenger for sesongen, slik at Tommy Eide får seg en velfortjent ferie etter en meget hektisk sommersesong. Kjenner vi han rett vil han sikkert friste de som kommer innom med både gode tilbud og lakris .

Årets TV-aksjon går til Redd Barna
I år går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan vi gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred. Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå.

Redd Barna er til stede der barna trenger det, og bidrar til at barn, og de som stiller opp for dem, får hjelpen de trenger. Det er de frivillige og feltarbeiderne i nærmiljøet som er de ekte heltene. De bidrar til at barna får en tryggere barndom.

Organiseres av Frivilligsentralen
I Herøy har det de siste årene vært Frivilligsentralen som har stått i bresjen for å planlegge den årlige TV-innsamlingsaksjonen på NRK. Leder Erika Puziene organiserer derfor årets innsamlingsaksjon sammen med resten av hovedkomiteen som består av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen og Sissel Eide Knutsen. 

- Jeg er opptatt av å få fram at de som er sammen med meg i hovedkomitéen gjør en fantastisk jobb og hele tiden kommer med flotte idéer til hvordan vi kan samle inn mest mulig penger til TV-aksjonen, sier Erika Puziene.

Les mer om årets TV-aksjon på NRK på blimed.no.

Følg TV-aksjonen i Herøy på Facebook.