Da Lena og Kurt Nilsen i Herøy Sport og Fritid leste på Herøyfjerdingen i slutten av april at Foreningen Herøydagan søkte arrangørerer til Solheim Rundt, reagerte de raskt.

Mange enkeltpersoner Nå kan vi fortelle at apparatet for å arrangere det seks kilometer lange løpet er på plass.

Den populære sportsbutikken har fått med seg Siv Hestmark, Trude Opland, Randi Opland, Gunn Lise Bjertnes Hansen, John Svendsen, Svein Lundestad og Øyvind Johansen.

Sammen trår de til for å sikre at det tradisjonsrike landeveisløpet kan gå av stabelen også i år. Som tidligere under Herøydagan 25. juni.

Satser stort Og de sikter høyt, og satser på å doble antallet deltakere fra 20-30 til 50-60.

- Påmelding vil skje ved Herøyhallen innen klokken 11.30 med start en halv time senere.

Vi legger også om stedene for start og innkomst for å unngå at dette skjer mellom bilene. Nå blir dette på kunstgressbanen og løperne løper på baksiden av Herøy skole, forteller Kurt Nilsen i Herøy Sport og Fritid.

Mange klasser Arrangørene har satt opp følgende klasser: Barn (12 - 16 år) Junior (17 - 25 år) både dame- og herreklasse Senior (26 - 40 år) både dame- og herreklasse Veteran (40 - 60 år) både dame- og herreklasse Over 60 år - både dame- og herreklasse Mosjonsklasse

Northug-nummer Og startnumrene som løperne skal bære er ikke hvilke som helst.

- Vi får tilsendt de samme startnumrene som ble brukt under ski-VM i Holmenkollen sist vinter, forteller Nilsen.

Kanskje noen husker hvilke numre Marit Bjørgen og Petter Northug brukte og blir rift om dem?

Lodder ut sykkel Og på toppen av det hele lodder altså Herøy Sport og Fritid ut en sykkel til verdi av 4.500 kroner blant alle deltakerne.

Det betyr at hvem som helst kan vinne den.

RIB-tur Og - førstepremievinnerne i samtlige klasser får en fantastisk tur med en av hurtiggående Seløy Kystferies RIB\'er.

Det blir Seløy-bedriftens bidrag til arrangementet og burde friste veldig. På Seløy Kystferies nettside kan du se hvordan dette er.

Og arrangørene satser på å reklamere mye for løpet fram mot Herøydagan.