«Nissetusseland» på radio

Nissetusseland - bilder fra prøvene_9

NRK Nordland vil lage reportasje om det nyskrevne julespillet Nissetusseland som har premiere fredag 1. desember. Det blir også innslag på programmet Jacobsen på NRK P1+ på onsdag.

Forfatter Ove Røsbak og musiker Reidar Moursund står bak det nyskrevne julespillet «Nissetusseland». Røsbak har skrevet manus og sangtekster, mens Moursund har skrevet musikken.

Planen var at NRK Nordland skulle komme til Herøy tirsdag 28. november for å lage reportasje både på TV og radio om det nyskrevne julespillet. Et mistenkelige dødsfall på Mo i Rana førte imidlertid til at reportasjetemaet ble omdirigert dit. Omfanget av denne saken avgjør de videre planene for NRK, men det vil uanett komme innslag på radio og kanskje TV. Herøyfjerdingen vil komme tilbake til dette senere.

Onsdag 29. november blir det et innslag på programmet Jacobsen på NRK P1+ klokka 09.45. 

Alvorlig tema
Uten å røpe for mye kan vi avsløre at julespillet har et alvorlig tema. Vi blir tidlig kjent med Robert som blir plaget av en gjeng større gutter. En jentegjeng spionerer på dem og involverer Roberts onkel Knut og lærer Cathrine for å få en slutt på dette. Knut er bonde og er nylig blitt enkemann, og tiden fram mot jul er derfor ekstra tung. Fjøsnissen på gården hans ser at her trenger Knut hjelp for å få gården i stand til jul, men oppgaven er for stor for Fjøsnissen alene. Derfor må han ha hjelp av noen andre nisser og tusser for å greie dette.

Hvordan går det med Robert som blir plaget, og blir det jul på gården til Knut?

Forestillingen blir spilt fredag 1. desember kl. 18.00 og lørdag 2. desember kl. 15.00

Lurt å forhåndskjøpe billetter
Herøy skoles aula har begrensede antall plasser og selv om det skal være to forestillinger kan det være lurt å sikre seg billetter på forhånd. Disse kan du kjøpe på  Spar Herøy og Mix-kiosken på Herøy. 

Trykk her for å lese programheftet til julespillet.

Her kan dere se noen filmklipp og bilder fra øvingene.

Foto og video: Privat

Nissetusseland - bilder fra prøvene_9
Ola Loe og Line Olsen Roan spiller voksenrollene til bonden Knut og lærer Cathrine. Oda Kilvær Nilsen i rødt pannebånd spiller Malin mens Linnea Nordnes Prestø spiller Robert.
Nissetusseland - bilder fra prøvene_12
Her er det mange nisser som er i sving.

  1 / 17 
 
Nissetusseland - bilder fra prøvene 
Nissetusseland - bilder fra prøvene
 


Annonser