Liv-Åse ble tirsdag tilsatt som ny kommunalleder 2 i Herøy av formannskapet i Herøy. Hun var en av elleve søkere til stillingen og den eneste som var innstilt. Hun har nå takket ja til stillingen.

Hun er født og oppvokst på Dønna, men siden 2011 har hun bodd i Mo i Rana. Hun har lærerutdanning i bunn og ti års erfaring fra skoleverket som lærer og som skoleleder. De siste årene har hun jobbet med kompetanseutvikling i kommunal sektor i Ranaregionen og vært skolefaglig rådgiver for Rana kommune. Nå er hun i stilling som leder for stab for oppvekst og kultur i Rana kommune.

Fint på Herøy
- Da jeg så jobben på Herøy tenkte jeg det var en fin anledning til å komme tilbake til kysten. Jeg synes det er utrolig fint på Herøy.  Jobben er i sjiktet innen mitt kompetansefelt, og kommunen virker opptatt av samhandling og utvikling, noe jeg liker å jobbe for. Jeg er også opptatt av at barn og unge skal ha gode oppvekstsvilkår. Det er en av de tingene som motiverer meg til å gå på jobb hver dag, sier den nytilsatte kommunallederen.

Liker å være ute
- Jeg er gift og har tre barn. Den eldste er snart 20 år og bor på Herøy i forbindelse med lærlingeplass. Vi ha en gutt på 12 år og en jente på 8. Jeg har store deler av familienettverket mitt på Dønna og i Sandnessjøen. Vi er ofte ute ved kysten i ferier og i langhelger og har i en tid lekt litt med tanken om å flytte til ytre Helgeland. 

- Jeg liker å være ute og går mye i fjellene rundt Mo. Når jeg er på Dønna er jeg glad i å være i fjæra og på havet. Jeg regner med at det blir mye turgåing og sykling på Herøy. Så må jeg jo bare skaffe meg en kajakk til klare og stille dager. Jeg er også glad i musikk, sang og dans. Jeg har tidligere sunget i kor, men det har blitt lite tid til det de siste årene, sier Lorentzen.

Familien kommer etter
De første månedene kommer jeg til å ukependle til Mo. Dette er fordi ungene mine skal få lov til å fullføre sine skoleår der de går nå. Til sommeren er planen at familien kommer etter. Dette betyr at vi kommer til å bruke våren til å finne bolig og sommeren til flytting, avslutter den nye kommunallederen.

Foto: Privat