Hans Inge og bandet startet sin Norgesturné i Alta og har jobbet seg sørover og fremførte en helt fantastisk konsert i hjemkommunen til Hans Inge.

Hans Inge har 40 årsjubileum som artist og ville med dette markere det med en Norgesturné, og selvfølgelig komme innom Herøy for å ha konsert.

- Det er så utrolig godt og komme hjem til Herøy og jeg føler meg så velkommen her, smilte Hans Inge til publikum.

- Jeg har endelig fått vist de i bandet min fantastiske hjemplass, og de syns det er utrolig vakkert her, sa Hans Inge.

Samfunnsengasjert
Hans Inge har fått en rekke utmerkelser for sin musikk og sitt brennende engasjementet for rusproblematikken.

- Sangen «Marita» har jeg laget for rundt 30 år siden, og den er dessverre fortsatt like aktuell. Jeg har fulgt med på overskriftene her på Herøy og sett at det er mange som sliter med rus. Det er veldig trist at det er slik og at Herøy ikke lengre er det gode gamle søndagskoleparadiset, sa Hans Inge.

Fantastiske musikere
Med seg på konserten hadde han musikere som virkelig krydret konserten. Bandet ble dyktig ledet av Rasmus Solem (keyboards) og vi lot oss imponere over gnistrende spill både av han, Trygve Hellesen på saksofon/irske fløyter og gitar og ikke minst den eminente bassisten Peter Halltorp og dyktige Arild Nyborg på perkusjon.

Ny sang til åretsTV-aksjonen
I fobindelse med årets TV-aksjon som går av stabelen 20. oktober ble Hans Inge kontaktet for å skrive en ny sang. I år går NRKs TV-aksjon til Nasjonalforeningen for folkehelsen og arbeidet med sykdommen demens. Han var lenge i tvil om han kunne skrive en sang om dette temaet, men etter at en av hans tidligere musikere som bare er i 50-årene nylig fikk Alzheimer fikk han ny inspirasjon og sangen ble derfor ferdig kun tre dager før konserten i Herøy.

Den nye sangen "For et liv" ble framført og vi føler oss rimelig sikker på at denne sangen vil bli mye spilt i tida framover. Forrige bidrag til TV-aksjonen "La mæ gi dæ ei hand" ble da også kåret til tidenes beste veldedighetssang av NRK sine lyttere i konkurranse med landets beste låtskrivere.

Vakkert bundet sammen
Konserten ble i tillegg til spennende og flotte framføringer av sangene til Hans Inge Fagervik også vakkert bundet sammen med mange sterke og gode historrier. Flere av de vi pratet med etter konserten mente at dette var en av de beste konsertopplevelsene de hadde hatt i Herøy.