Formannskapet i Dønna behandlet i forbindelse med ferdigstillelse av økonomiplan for perioden 2011-2014 ulike utredningsbehov under møtet 18. januar i fjor.

Utrede tiltak Det ble da vedtatt å utrede aktuelle tiltak for utgiftsreduksjoner/inntektsøkninger på minimum kr. 750.000 på årsbasis fra og med 01.01. 2012 innenfor ansvarsområdene folkevalgte styringsorganer/rådmannens stab.

Et aktuelt tiltak var nedleggelse av ungdomsklubben.            150.000 kroner spart       En nedleggelse av ungdomsklubben/fritidsklubben med lønnet fritidsleder vil føre til en innsparing på rundt 150.000 kroner (lønn/drift av lokaler).

I vedtatt årsbudsjett for 2012 innebærer innsparingen 75 000 kroner i 2012 og 150 000 kroner de påfølgende år i økonomiplanperioden.

Nedlagt fra 1. juli Dette betyr at fritidsklubben er vedtatt nedlagt fra 1.juli i år.

I saksbehandler Martin Grønås sin vurdering heter det at:  "en kommunalt drevet fritidsklubb med ansatt leder er først og fremst et fritidstilbud til barn og unge som ikke deltar i frivillige organiserte aktiviteter.

Vil utvilsomt merkes En nedleggelse av fritidsklubben vil derfor mest gå utover barn og unge som ikke deltar i frivillige organiserte aktiviteter som for eksempel fotball, friidrett og korps. At tilbudet forsvinner vil utvilsomt merkes for de det gjelder.

Kommunens bakgrunn for å legge ned fritidsklubben er økonomisk begrunnet, dette gjelder også drift av fritidsklubbens lokaler - den gamle skolebygningen på Dønnes - som har vært tilholdssted for fritidsklubben.

Selge bygningen Dersom bygningen fortsatt skal være i kommunens eie og brukes til ett eller annet i kommunal regi, vil det medføre utgifter til vedlikehold, strøm og forsikring. Og forventet innsparing vil derfor ikke kunne oppnås.

Mest innsparing for kommunen vil derfor være å selge bygningen eller bruke den til annen aktivitet", skriver Grøås.

I en merknad legger han til at et vedtak om nedleggelse vil måtte følges opp i forhold til gjennomføring av nedbemanning.

"Dette må skje i henhold til gjeldende lov- og avtaleverk. Kommunestyret bør derfor gi rådmannen de nødvendige fullmakter slik at berørte arbeidstaker får den behandling som lov- og avtaleverket krever".

Innstillingen i saken lyder slik: Kommunestyret vedtar nedleggelse av ungdomsklubben med virkning fra 01.07.2012 og gir rådmannen de nødvendige fullmakter til å gjennomføre vedtaket.

Trykk HER for å laste ned hele møteinnkallingen med saksdokumenter.