TellTur er en elektronisk turregistrering der du som deltager kan vinne flotte premier. Tirsdag 10. mai på selveste «verdens aktivitetsdag» lanseres dette i Herøy og initiativtakerne vil gjerne ha flest mulig med på tur. I Herøy er det folkehelsekoordinator Karina Kilvær og frisklivskoordinator Mari Haave Dvergsdal som står bak prosjektet i samarbeid med Helgeland Friluftsråd.

- Vi møtes utenfor rådhuset klokka 17.30 med sykkel og sykkelhjelm. Herfra sykler vi til Hoholmen, i et hyggelig tempo, hvor en av de første postene er plassert ut. Det blir enkel servering av kaffe og saft, og hyggelig samvær. Ta med hele familien!, opplyser initiativtakerne til Herøyfjerdingen.

TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim). Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Konkurrere med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål. Klikk «Velg turmål»/ «Finn turmål» og klikk deg fram til ditt område for å se hvilke turmål som finnes og bli med på tur!

- I Herøy er det foreløpig tre poster som er lagt inn i systemet og det er Langåsen, Solheim rundt og Hoholmen, sier frisklivskoordinator Mari Haave Dvergsdal.

Slik kommer du i gang

  1. Registrer deg som ny bruker ved å klikke «Logg inn/ registrer» i den grønne toppmenyen. Når du har registrert deg, får du tilsendt passord på e-post.
     
  2. Logg deg inn og klikk på velkomsthilsenen øverst i høyre hjørne i sort meny. Legg inn informasjon om deg selv. Da kan du også endre passordet.
     
  3. Finn turmål ved å klikke på den blå boksen (eller oppe i grønn meny), der får du vite det du trenger om turmålet. Kos deg på turen. På turmålet vil du finne en kode som du enten kan sende inn på SMS til 2401 med kodeordet TELLTUR (kr. 5,-) eller du kan gå inn på nettsiden og registrere kodene dine gratis ved å klikke på den grønne boksen «Registrer turmål». For å få årets premier, må du lese nærmere bestemmelser for de ulike konkurransene på sidene til friluftsrådene og deres kommuner.

Du kan lese mer om hva TellTur er og registrere deg på www.telltur.no