Det ble gaming hele natta for de 40 ungdommene som deltok på LAN-et.

For elever på ungdomstrinnet
I april 2021 måtte LAN-et arrangeres klassevis på tre kvelder i henhold til datidens restriksjoner. Nå fikk derimot alle elevene på ungdomsskolen delta samtidig, hele natten. Arrangementet varte nemlig fra kl. 21.00 til 09.00. Mange av ungdommene var våkne hele natten, mens noen tok seg en blund ved pulten eller i hallen.  

Det ble servert pizza fra Herøy brygge, og en lett frokost på morgenkvisten.

Signal Bredbånd sponset med godt nett og premier fra «Altibox for Gamers»

For å gjennomføre et LAN er det viktig med god fart på linja, og internettleverandøren Signal Bredbånd stilte nok en gang opp for ungdomsklubben, noe ungdommene satt stor pris på. I tillegg fikk ungdomsklubben tilsendt flotte premier som kunne deles ut til vinnere av nattens turneringer. Premiene passet ypperlig til spillere, og bestod av musematter, svettebånd, hettegensere og t-skjorter.

Turneringer
På LAN-et arrangerte ungdomsklubben flere turneringer gjennom natten. Deltakerne fikk teste ferdighetene sine i «Mario Kart», «Fortnite», «Rocket League» og «Worms», hvor 1. og 2. plass fikk kule premier sponset av Signal og Altibox.

En av dem som deltok i «Mario-Kart»-turneringen var Philip Mathisen. Han sier han kanskje var litt høy på seg selv og det gikk ikke helt som han håpte, men trivdes selvfølgelig uansett godt på LAN-et.

- Det jeg liker mest med LAN er at man kan være sosial samtidig som man spiller, og at man kan prøve forskjellige spill som andre har med seg. Det er også gøy med turneringer, og det var kjekke premier for gamere. Jeg likte musemattene best.

Selv hadde han med seg et sett med VR-briller som han lånte bort støtt og stadig.

Philip er også er med i styret i ungdomsklubben, og har hjulpet til med både forberedelser og gjennomføring av arrangementer siden han ble valgt inn i 2020.

Fornøyd
Ungdomsklubbansvarlige Mats Haugen Aspaas og Eline Meek Allern arrangerte LAN-et, og var veldig fornøyd med gjennomføringen.

- Jeg har vel ikke vært våken hele natten siden jeg selv deltok på LAN i ungdomstiden, så det var slitsomt, men artig å gjøre igjen. Det er fantastisk å se hvor gøy ungdommene har det, og utrolig morsomt å se hvor hardt de prøver å ikke sovne. Det er imponerende hvor mange som var igjen helt til slutten. Det blir nok LAN neste år også, sier bibliotekar og ungdomsklubbleder Mats Haugen Aspaas.

Neste arrangement for klubben blir i mai, og forhåpentligvis ute hvis været tillater det.

Foto: Mats Haugen Aspaas.