Kveldsgudstjeneste med minikonsert i Herøy kirke

Herøy kirke en vinterkveld

Søndag 26. januar blir det en unik minikonsert i Herøy kirke etter gudstjenesten som begynner kl. 18.00.

Etter gudstjenesten vil det være en minikonsert i anledning av at den serbiske komponisten Luka Cubrilo akkurat nå besøker Herøy.

Dette er mulig på grunn av at Luca også er mannen til organisten vår Marija Družijanić. De har derfor mulighet til å vise hva de kan få til i felleskap. Programmet er ikke endelig fastlagt, men det blir fremført en improvisasjon for orgel og liveelectronics av Luka Cubrilo. Vi vil vi også få høre Cesar Francks «Prelude, Fuga og Variasjon for orgel og piano».

Luka Cubrilo tok avgangseksamen i komposisjon og orkestrering i 2013 fra konservatoriet i Beograd. Akkurat nå jobber han med å avslutte sin PhD, samtidig som han underviser i harmonisering på universitetet i Kosovska Mitrovica, Kosovo.

Hans komposisjoner har blitt spilt på flere internasjonale musikkfestivaler for samtidsmusikk, men han deltar også gjerne selv som utøver på ulike konserter.

Fungerer det teknisk vil vi også få høre to orgel i samspill med hverandre. Marija på kirkas pipeorgel og Luka på et elektronisk orgel. Dette burde bli en godbit for musikkelskere som en sjelden og aldri opplever til vanlig.

- Det bli kirkekaffe som vanlig, men denne søndagen vil det være et glass med Mozell-bobler i tillegg slik at alle kan med få seg en fantastisk musikalsk søndagskveld i Herøy kirke.

- Alle er velkommen til kveldsgudstjeneste med minikonsert søndag kl. 18.00 i Herøy kirke, opplyser sokneprest Gunver Birgitte Nielsen.

Foto av kirken: Gunver Birgitte Nielsen

Marija og Luca
Marija Družijanić og Luka Cubrilo skal holde konsert etter gudstjenesten kommende søndag.

Annonser