Kveldsgudstjeneste med Luciafeiring

Herøy kirke_Luciafeiring

Søndag 13. desember inviteres det til kveldsgudstjeneste med Luciafeiring i Herøy kirke kl. 19.00.

- I år faller 3. søndag i advent på den 13. desember, og da dette også er Luciadagen blir det Luciafeiring ved kveldsgudstjenesten i Herøy kirke kl. 19.00, opplyser sokneprest Gunver Birgitte Nielsen.

- Vår tradisjonelle feiring av Lucia med luciaopptog og lussekatter er en svensk tradisjon som kom til Norge på 1950-tallet, men i den katolske kirke har Lucia vært feiret som helgen lenge og den første beskrivelse av Lucia er fra 400-tallet.

- Her fortelles det om hvordan Lucia var en ung, kristen kvinne, som ble drept under kristenforfølgelsene i det 3. århundre. Hun nektet å gifte seg med en hedning og etter sigende stakk vaktene ut øynene hennes med en gaffel da de verken greide å flytte på henne eller brenne henne, fortsetter Nielsen.

- Navnet Lucia betyr lys og derfor er Luciadagen i Herøy kirke søndag kveld en feiring av at lyset kom til jorden, da Jesus ble født i Betlehem.  Vi vil sammen synge Luciasangen mens konfirmanter vil gå Lucia og tenne adventskransens tre lys.

- Ved inngangen blir det av hensyn til smittesporing som vanlig registrering med navn og mobilnummer til alle som kommer til gudstjeneste. Samlet antall kirkegjengere er ytterligere begrenset etter seneste koronatiltak til maksimalt 50, avslutter Gunver,

Foto: Gunver Birgitte Nielsen

Annonser