Det foregår på en litt spøkefull og humoristisk måte, og de ansatte hos Marine Harvest er svært så engasjerte i det HMS-sjef Kaare Stenseng snakker om.

Endre holdninger Kursene foregår i toppetasjen hos Augustbryggo på Seløy.

Stenseng bruker blant annet sin egen skepsis til å fly som innfallsport til hvordan man kan jobbe med å endre holdninger.

Til Herøyfjerdingen forteller han i lunsjpausen:

Sikkerhetskultur - Dette er Marine Harvest sitt tiltak for å endre og styrke sikkerhets-kulturen innad i selskapet. Dette skjer i hele konserten på verdensbasis.

For det er ofte i forbindelse med de enkleste arbeidsoperasjonene at folk blir skadet. Man blir ikke redd for å gjøre feil når man gjør en bestemt operasjon ofte nok.

Dermed kan man lett miste fokus og det kan skje uhell.

- Folk er flinke Når det er sagt, må jeg legge til at folk er flinke til å jobbe forsiktig. Det er en profesjonell gjeng som jobber hos oss, sier HMS-sjef Stenseng.

Han har selv vært på kurs for å bli drillet i dette pedagogisk og psykologisk rettede opplegget. Sikkerhet skal ligge i underbevisstheten til de ansatte og være selve grunntanken.

Samler informasjon I løpet av mai – juni skal alle fast ansatte ha vært innom kurset, og alle skal følges opp senere.

- I løpet av kurset samler jeg også informasjon fra de ansatte om hva de mener kan gjøres bedre, med tanke på sikkerhet. Det er de ansatte som vet best hvor skoen trykker.

Også levererandører Vi skal også følge opp leverandørene, servicefolk, sjåførene på vogntog og de som jobber for oss gjennom Din Bemanningspartner, forteller Kaare Stenseng.

Både han og de ansatte var meget fornøyd med å Augustbryggo som kurssted.