Stian Nebb fra Nesna skal torsdag 25. oktober kl. 17.30 - 19.00 lære foreldrene om temaet "Nettvett"

På nettstedet nettvett.no fra post- og teletilsynet kan man lese dette:

Internett er blitt mange barns nye lekeplass. Har dere klare regler for bruk, får dere også et sunt forhold til nettet. Selv om barna ofte kan mer om bruk av Internett enn deg, er det fortsatt du som vet mest om normer og regler, rett og galt. Derfor er det viktig at foreldre er tilstede i barnas digitale hverdag, og viser interesse.

Stiller du ikke spørsmål, vil du sjelden få svar. La barna få plass til å fortelle om sine nettopplevelser akkurat som de forteller om skoledagen. Ikke la det bli et avhør, men en vanlig samtale.

Sett klare grenser
Å legge ned forbud mot det ene og det andre vil ofte kunne gjøre vondt verre. Kanskje barna ikke vil tro på det du sier, og gjør «opprør» ved å gjøre nettopp det du sier de ikke må for å prøve grensene dine.

Vær heller realistisk og snakk med barna om hva som er akseptabel data- og nettbruk. Gi dem også begrunnelser for hvorfor det ikke er en så god idé å spille de verste blodige spillene og besøke bestemte nettsider.

Det er store forskjeller på barnas nettadferd. Et viktig fellestrekk er imidlertid at det gir resultater at foreldrene engasjerer seg.