Kulturskolen utvider tilbudet

Etleva

Etleva Brandth fra Sandnessjøen starter nå med undervisning i piano og fiolin i kulturskolen i Herøy.

Gjennom mange år har det kun vært et årsverk i kulturskolen og høsten 2020 var det Svein Ove Pettersen som overtok denne stillingen, etter at mangeårig rektor og lærer Reidar Moursund valgte å pensjonere seg.

Kulturskolen er populær og ønsker å få ned ventelisten, men samtidig ønsker den å tilby et bredere tilbud. I den sammenheng har den dyktige musikeren og læreren Etleva Brandth nå sagt seg villig til å ta turen til Herøy og jobbe en dag i uka. Etleva, eller Eva som hun ofte blir kalt, sier til Herøyfjerdingen at hun gleder seg til å ta fatt på jobben. I starten vil hun undervise i piano, men hun vil også starte rekrutteringsarbeidet for å få elever til å spille fiolin. Det er nemlig fiolinen som er hennes hovedinstrument. Det bør nevnes at hun i 12 år arbeidet som profesjonell fiolinist ved Kringkastingsorkester i byen Roma i Italia, før det var kjærligheten som førte henne til Sandnessjøen. Hun har en bachelor fra Musikkonservatoriet og en bachelor i pedagogikk og matergrad i utøving av soloinstrument og kammermusikk. 

Etleva har arbeidet i kulturskolen for Alstahaug og Leirfjord (AlLe) siden 2009 og kjenner derfor Svein Ove godt fra hans tidligere arbeidsplass.

Kan også bli tilbud om yoga
Brandth er allerede lærer i fiolin, cello, piano og strykeorkester, men i 2019 ble hun også utdannet til yogainstruktør. Kulturskolen for AlLe tilbyr nå yogakurs for flere aldersgrupper og kanskje kan dette også bli et tilbud på Herøy.

Etleva har sin første arbeidsdag på Herøy torsdag 4. februar.

Foto: Privat

Annonser