Fra mandag 17. til fredag 21. april arrangeres det Kulturuke i kulturskolen, og i den forbindelse skal musikalen «Brilla Brilleslange og Brillebrødrene» settes opp i Herøy skoles aula fredag 21. april med premiere klokken 17.30. Kulturskolerektor Svein-Ove Pettersen forteller at planen er at det skal arrangeres kulturskoleuke hvert år, men som følge av pandemien har dette bare blitt gjort en gang tidligere, og det var i fjor.

I fjor var det 25 år siden kulturskolen ble startet, og på grunn av at det ble vanskelig med en skikkelig markering før jul er musikalen også en litt forsinket markering der alle elevene i kulturskolen skal delta.

- Jeg søkte og var så heldig å få teaterinstruktør Kari Renate Nilsen til Kulturuka og da ble vi enige om å sette opp en musikal. På denne måten klarer vi å engasjere de som har lyst til å være skuespillere og de som skal være musikere, sier Pettersen.

I tillegg til elevene i kulturskolen er det ei mor som har meldt seg til å være med. Det er ikke praktisk mulig å ha med elever som går på videregående og aktørene er derfor elever som går i grunnskolen.

- Tanken er at alle ungene skal være med på en eller annen måte. Vi skal jobbe prosessorientert slik at elevene skal ha noe igjen for dette. I fjor hadde vi fokus på låtskriving og det å lage egne ting. Dette er noe man ikke har rom for i hverdagen, og i år er det musikal vi skal arbeide med, sier Svein-Ove.

Inspirert av Snehvit og de syv dvergene
Musikalen er inspirert av eventyret om «Snehvit og de syv dvergene» og heter «Brilla Brilleslange og Brillebrødrene».

- Britta er den klokeste i landet og blir ertet fordi hun er så smart og bruker briller. De kaller henne for Brilla Brilleslange. Dronningen, den onde stemoren, vil være klokest, så hun legger derfor en skummel plan for å bli kvitt henne. Stebror Kuling får beskjed om å drepe Britta, men greier ikke, så han forlater henne i skogen. Der finner Britta nye venner, Brillebrødrene. Når Dronningen finner ut at Britta fortsatt er i live, tar hun planen i egne hender, står det i omtalen av musikalen.

Gratis inngang
Svein-Ove forteller at det blir to forestillinger. Den ene begynner klokka 17.30 og den andre 19.00.

- Vi har ikke ressurser til å ha noen i døra, så vi håper derfor at folk som ikke får plass på den første forestillingen kommer på den siste. Jeg håper selvsagt også at det ikke blir for glissent på den siste, sier kulturskolerektor Svein-Ove Pettersen.

Foto: Svein-Ove Pettersen

Kulturskolen setter opp musikal 2023_plakat.jpeg