Musikalen ble satt opp i Herøy skoles aula med to forestillinger for et samlet publikum på rundt 200. Musikalen var også en noe forsinket markering av at det i fjor var 20 år siden kulturskolen ble etablert i Herøy. 

Musikalen «Brilla Brilleslange og Brillebrødrene» er inspirert av eventyret om «Snehvit og de syv dvergene». Vi får møte Britta som er den klokeste i landet og blir ertet fordi hun er så smart og bruker briller. De kaller henne for Brilla Brilleslange.

Dronningen, den onde stemoren, vil være klokest, så hun legger derfor en skummel plan for å bli kvitt henne. Stebror Kuling får beskjed om å drepe Britta, men greier det ikke. Han forlater henne derfor i skogen og der treffer hun sine nye venner «Brillebrødrene». Disse har briller for både kjente og mer ukjente synsproblem.

Når den slemme Dronningen finner ut at Britta fortsatt er i live, tar hun planen i egne hender og finner flere utspektulerte måter for å ta livet av Britta, men hver gang blir hun reddet av sine nye venner. Musikalen er fint krydret med flotte sanger og det ender til slutt godt med at den slemme dronningen ber om nåde og til slutt innser at hun har oppført seg svært dårlig.

Det er imponerende at kulturskolen på få dager har klart å sette opp denne musikalen. Nesten alle elevene har vært involvert i arbeidet og totalt er det over 40 av elevene som har vært med på musikalen i en eller annen form. Noen har tegnet flotte kulisser mens andre spilte i band eller stod på scenen. Selvsagt kunne resultatet blitt enda bedre hvis de hadde fått litt mer tid til øving, men det er imponerende at de på bare noen få dager klarte å få det til.

All honnør til kulturskolerektor Svein-Ove Pettersen og hans hjelpere for den jobben som er lagt ned. En ekstra takk må også rettes til teaterinstruktør Kari Renate Nilsen, som også har skrevet manuset. Svein-Ove retter også en takk til lærer Kirsti Iversen og Erlend Sjåvik for god hjelp. Han hadde også med seg Arild Hammerø og Etleva Brandth fra Kulturskolen for AlLe i Sandnessjøen. Eva underviser også i fiolin på kulturskolen i Herøy. I tillegg til elever fra kulturskolen var også Jeanette Nordby Paulsen sporty som stilte opp og spilte den slemme Dronningen på en utmerket måte. Jarl Åge Aaker sørget også for lyd og lys under forestillingen.