Utdelingene av kulturprisen og næringsprisen er to av høydepunktene under Herøydagan.

Utallige samlinger Under kulturkvelden torsdag kveld startet ordfører Arnt Frode Jensen med kulturprisen.

- ”Prisvinnerne har viet sin fritid til å arbeide med barn og unge. De har holdt utallige samlinger hvor de lærer barn og unge å ferdes ute i naturen.

De har også arrangert en rekke aksjoner med formål å hjelpe andre. I tillegg har de reist på forskjellige leire og dermed profilert Herøy på en fin måte.

Gi av seg selv Prisvinnerne er et typisk eksempel på å gi av seg selv til andre. Disse kulturbærerne er limet som holder frivilligheten i gang.

Årets kulturpris går til Trine og Svein Olav Heggheim, uttalte ordfører Jensen i går kveld og ba ekteparet komme på scenen.

Til stor og fortjent applaus fra de 450 frammøtte i Herøyhallen.

Overtok i 2000 Trine og Svein Olav Heggheim kom til Herøy i 1998 og to år senere ble Trine spurt om å overta speider’n etter Marian Holstad som da flyttet.

- Det har blitt 12 år så langt og jeg har ingen planer om å gi meg ennå. De siste årene har Svein Olav og jeg drevet speider’n alene, sa Trine. Før Svein Olav takket for prisen:

- Dette var veldig overveldende og noe vi ikke i vår villeste fantasi kunne tro på.

Mangfold Men det er hyggelig at mangfoldet innen barne- og ungdomsarbeidet blir lagt merke til. Og det er viktig at det finnes et slikt alternativ.

Jeg syns prisen er mest Trine sin. Jeg har turnusarbeid og får dermed ikke bidratt på den måte jeg gjerne ønsker, sa Svein Olav Heggheim.    Kulturprisen består av 10.000 kroner og et diplom.