Tradisjonelt har kulturkvelden under Herøydagan startet kl. 19.00, men i år var den opprinnelig planen at den skulle begynne en halv time tidligere. På grunn av at det står at den skal begynne kl. 19 i de trykte programheftene velger arrangementskomiteen å holde seg til dette tidspunktet. Da risikerer de ikke at noen kommer for sent til arrangementet.

Johnny Cash Roadshow i Herøyhallen
Herøydagan byr på et allsidig og spennende program. Hovedsatsingen i år er det kritikerroste «Johnny Cash Roadshow» som kommer direkte fra Europas største teaterdistrikt i London, og er velsignet av Cash-familien selv. De lover å ta oss med på en sjarmerende og nostalgisk tidsreise fra 1950-tallet og helt frem til Cash døde i 2003. I forkant av showet vil det bli live-musikk i aulaen fra klokken 18.30. Da vil Kristin Markås Mellingen og Cecilie Skagen framføre mange flotte sanger og sørge for god stemning. Et band med Johnny Birger Hanssen i spissen vil sørge for musikken.

Fullbooket skjærgårdskonsert i Skibbåtsvær
Herøydagan starter som tidligere år på torsdag kveld og denne gangen skjer åpningen i «Fiskerhjemmet» i det nedlagte fiskeværet Skibbåtsvær. Det er den utflyttede herøyfjerdingen Alf Knutsen som hadde ideen til denne konserten. Han har lenge hatt lyst til å få til en konsert med to av de største sangtalentene fra Herøy. Både Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen har ved flere anledninger imponert med store sangprestasjoner og nå får vi altså oppleve dem sammen. Alf skal selv spille piano og trekkspill under konserten og han får også med seg Magne Askeland på fiolin.

Helgeland Safari og Seløy Kystferie går inn og sponser båtturen og dette innebærer at publikum kan velge om de vil benytte ribb eller vanlig skyssbåt for å komme seg utover til Skibbåtsvær. Herøydagskomiteen opplyser at det nå er helt utsolgt til begge forestillingene.

Skibbåtsværs bidrar med servering og interntransport av de som kommer med skyssbåt.

- I og med at det er nokså trangt med tid mellom konsertene er det viktig at folk respekterer oppmøtetidene. For å spare litt tid vil både ribber og skyssbåt gå fra Seløy. For å ha litt tid til forberedelser skal de som har kjøpt billett med ribb til første konsert møte på Seløy Kystferie kl. 16.30 mens de som skal reise med skyssbåt møter til samme tid på Augustbryggo. De som skal utover til siste forestilling møter opp kl. 20.00 på samme sted.

Kulturkveld med humor
Kulturkvelden skal også denne gangen krydres med mye humor. Denne gangen er det Tore Skoglund og Frithjof Nordnes, alias «Joffen» som skal binde sammen forestillingen og bidra med mye ablegøyer. Ellers blir det som vanlig lokale og hjemvendte herøyfjerdinger som skal underholde. Som vanlig er det også flere priser som skal utdeles.

Løktatrollet Rassmuss von Tyrirot og Ola Kruttli
I år inviteres ungene til barneforestilling i «Trollskogen» bak barnetrinnet til Herøy skole. Her får de møte Rassmuss Von Tyrirot og Ola Kruttli på jakt etter den forsvunnede månesteinen. Forestillingen begynner lørdag 30. juni kl. 15.00.

Lørdag kl. 14.00 blir det også rokonkurranse på Prestegårdskaia mellom ulike lag.

Foredrag om Skibbåtsvær og Solheim rundt
Søndag 1. juni vil Jon Ove Ottesen fortelle historien om Skibbåtsvær i Herøy skoles aula. Dette er en fin anledning for folk å få høre den imponerende historien om dette nedlagte fiskeværet.

Herøydagan er ellers som vanlig spekket med mange ulike aktiviteter både rundt Herøyhallen, bygdesamlinga og båthavna. Lørdag 30. juni arrangeres det tradisjonsrike landeveisløpet Solheim rundt og Flostad rundt. Solheim rundt er et løp på ca 6,1 km mens Flostad rundt er på ca 1,6 km. Starten for løpene er satt til kl. 10.30 med påmelding fra kl. 09.30. Uteaktivitetene under Herøydagan åpner ikke før kl. 11 og dette betyr at de minste kan løpe Flostad Rundt før de begynner med de andre aktivitetene.

Nytt av året er at det også blir en bilparade og utstilling av flotte biler i tilknytning til Herøyhallen søndag 1. juli kl. 12.00.

Trykk her for å lese programheftet for årets Herøydager.

Billetter til arrangementene selges på kiosken i Herøy og i Herøyhallen. Billetter til Johnny Cash Roadshow kan også kjøpes på Ticketmaster.

For å lese mer om årets Herøydager kan dere gå inn på www.heroydagan.no.