Kulturkveld proppfull av godbiter

Kulturkveld 2017_Kirsti i lufta

Kirsti Iversen lover også i år en kulturkveld som er proppfull av godbiter under årets Herøydager. På selveste sankthansaften, fredag 23. juni, er det derfor bare for alle å møte opp i den festpyntede Herøyhallen.

I år som i fjor er det Kirsti Iversen som på vegne av foreningen Herøydagan har tatt på seg rollen å sy sammen et program for årets kulturkveld. I mange år er det hun som enten har loset publikum gjennom forestillingen som dyktig konferansier eller sydd sammen programmet.

Kristian Fr. Figenschow jr. blir konferansier
Denne gangen får hun hjelp av den ikke ukjente Kristian Fr. Figenschow jr. til programlederrollen. Han er blant annet kjent fra rollen som Jendor i oppsetningen av Oluf og har i en årrekke vært ansatt ved Hålogaland Teater. Publikum må nok derfor være forberedt på at lattermusklene får kjørt seg ekstra denne kvelden.

- Jeg regner med at Figenschow jr. tar seg av det humoristiske under årets kulturkveld så de lokale bidragene vil i stor grad derfor dreie seg om sang og musikk. Vi får et gjenblikk med mye av det som har rørt seg i kulturlivet i Herøy det siste året, men også en del nytt. Mange av kommunens flinke «sangstjerner» skal i ilden og det blir nok også noen overraskelser.

Øyvind Ottesen skal synge
- Vi får blant annet høre Herøys store sangtalent Øyvind Ottesen. Dette har jeg ønsket i mange år og denne gangen får vi det endelig til, sier Iversen.

Øyvind Ottesen har i mange sammenhenger gledet herøyfjerdingene med sin flotte sangstemme. Allerede som 3-åring opptrådte han offentlig for første gang på NRK radio. I en alder av 14 år fikk han i 2007 som den den første utdelt Herøy kommunes kunstnerpris under Herøydagan av ordfører Arnt Frode Jensen. Øyvind tar nå en bachelor i sang på institutt for musikk og dans på Universitet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet). Hans sanglærer er ingen ringere enn Elizabeth Norberg-Schulz som har gjestet de fremste operascener over hele verden. Hun blir regnet som en av Norges beste operasangerinner.

- Herøy Musikkorps skal åpne ballet og det blir som vanlig utdeling av diverse priser. Foruten Øyvind Ottesen blir det også mye flott sang fra flere andre dyktige «sangstjerner». Jeg tror årets kulturkveld skal bli veldig bra og jeg er imponert over hvor mange dyktige aktører vi har i kommunen, sier Kirsti Iversen.

På grunn av at kulturkvelden i år arrangeres på sankthansaften begynner den denne gangen klokka 19.30, som er en halv time senere enn tidligere år. Billetter til kulturkvelden og andre arrangement kan nå kjøpes på kiosken på Herøy eller på Ticketmaster (Billettservice). 

Billetter til kulturkvelden kan kjøpes på kiosken på Herøy og på Ticketmaster.

Les mer om årets Herøydager på www.heroydagan.no 

Herøydagan har også egen Facebook-side der det kommer informasjon fortløpende.

Kulturkveld 2017_Kirsti i lufta
Kirsti Iversen tar et skikkelig hopp på den store scenen i Herøyhallen og lover også i år et godt program.
Figenschow
Kristian Fr. Figenschow jr. skal denne gangen være konferansier og bidra med underholdning under årets kulturkveld.

Annonser