Under årets kulturkveld får vi i tillegg til mye sang og musikk også oppleve diktlesing og markering av årets stemmerettsjubileum ved Dagrunn Grønbech. Det blir selvsagt også som seg hør og bør utdeling av ulike priser og utmerkelser av ordfører Arnt Frode Jensen.

Mye sang og musikk
- Vi får et gjenhør med Ingrid Kilvær fra musikalen "Cats" som ble satt opp av Herøy skole tidligere i år og vi får oppleve et spennede rockeband fra Sandnessjøen der også Kenneth Hansen fra Øksningan er med. Vi får noen smakebiter fra konserten "Polaren Cornelius" med Svein Ove Pettersen og Jarl Åge Aaker. Det blir også et lite gjenhør fra konserten "Drømmemann" der Einar Roan og resten av Herøyensemblet tolker Bjørn Eidsvåg, sier en entusiastisk Kirsti Iversen.

- Herøy Musikkorps med sangsolist er også med og skal framføre helt nye sanger. Vi får gjenoppleve et revynummer fra 10. klasses revy og Ragnhild Stokbakken og Johnny Birger Hansen er med og skal glede oss med flott sang og gitarspill. Silje-Marita Kristiansen fra Øksningan skal også synge og spille for oss og det kan også bli noen flere programposter, men dette vil jeg foreløpig ikke gå ut med, sier Iversen.

Markering av stemmerettsjubileet
I år er det 100 år siden kvinner i Norge fikk alminnelig stemmerett og dette skal markeres av samfunnsviter og forsker Dagrunn Grønbech. Grønbech som er født og oppvokst i Herøy kommune har tatt doktorgraden i kystkvinners liv og arbeide og har gitt ut boka ”Kystkvinnen, fiskerbonde og omsorgsbærer”

Egen kvinnepris
Ordfører Arnt Frode Jensen skal dele ut årets kulturpris og næringspris på vegne av kommunen. I anledning stemmerettsjubileet skal det også deles ut en egen kvinnepris.

Hallvard Holmen er konferansier
Vefsningen Hallvard Holmen, som kanskje er mest kjent som figuren "Roy" fra TV-serien Himmelblå, skal binde kulturkvelden flott sammen, avslutter Kirsti.

Hallvard Holmen skal også på scenen lørdag kveld sammen med gode venner under Herøydagans hovedforestilling og framføre “Nordnorske perler fra øverste hylle”

- Jeg tror det blir en hyggelig kulturkveld og at folk skal kose seg, avslutter ildsjelen Kirsti Iversen.