Fra 1. april blir det ny eier og driver av den veletablerte og godt innarbeidet klesbutikken Lena's Klær, tidligere Herøy Sport & Fritid.

Butikken har vært drevet av ekteparet Lena og Kurt Nilsen siden 2005, da de startet opp Herøy Sport & Fritid AS.

Får oppfylt drømmen
Kristina kommer fra Litauen og har bodd i Herøy sammen med sin mann Marius i 15 år. De har bygd seg egen bolig og har to barn sammen.

- Min første jobb var på sykehjemmet som renholder. Så fikk jeg jobb på Herøy Brygge, hvor jeg jobbet i nesten 9 år. Samtidig jobbet jeg et par år i Herøy kommune. Alt arbeidet ga meg pluss og erfaring, men jeg tenkte ofte at jeg ville ha noe mer, noe eget.

- Da jeg så annonsen om at Lena skulle selge butikken sin ble alt snudd på hodet. Det ser nesten ut som noen har hørt drømmen min. Jeg liker klær, mote, og å ha egen butikk er selvsagt det beste. Selvfølgelig er det også et ønske om å beholde den eneste klesbutikken i Herøy. 

- Jeg er ekstremt fornøyd og har mange ideer og nyheter. Jeg tror på meg selv og tror at butikken vil gå godt, slik den gjør nå, forteller Kristina til Herøyfjerdingen.

Godt drevet butikk
- Vi har drevet en god butikk gjennom disse årene sammen med fantastiske kunder, og har vært innom to butikkjeder MX Sport og Sport 1. Siden 2019 under navnet Lena’s Klær har vi stått fritt utenom å være i noen butikkjede, og faktisk gjort en enda bedre butikk resultatmessig enn noen gang, forteller Lena og Kurt Nilsen.

Sammen med noen deltidsansatte er det Lena som har drevet butikken alene de siste årene, og har skreddersydd vareutvalget etter lang erfaring.

Hun velger nå å gi seg da helsen ikke strekker helt til for tiden, og har lyst på nye utfordringer etter hvert. Alt til sin tid, sier hun, og legger til at hun blir å se i butikken sammen med ny eier Kristina Stoniene i hvert fall ut april i år, før hun gir seg helt.

Kurt har drevet Helgeland Båt & Fritid AS de siste årene og skal fortsette med det.