Mariann forteller at hun i utgangspunktet hadde tenkt å drive butikken et par år til, men etter at hun spesielt det siste året har slitt med lønnsomheten har hun nå bestemt seg for å legge ned butikkdriften.

- Jeg har vært nødt til å permittere ansatte og arbeidet for det mest selv. Det har i perioder nesten ikke vært kunder og jeg har sittet her mest alene. I utgangspunktet tenkte jeg at jeg skulle vente til over sommeren for å se hvordan sommermånedene ble, men nå har jeg bestemt meg for å gi meg, sier Edvardsen.

Hun forteller at hun også en stund hadde planer om å fornye butikken i nye lokaler, men disse planene ble lagt bort på grunn av frykten for at det ville komme en ny høst med lite kunder.

Takker alle kunder
Mariann er opptatt av å få fram at hun setter stor pris på alle kundene hun har hatt gjennom disse årene.

- Det har vært mange trivelige kunder som har gjort det mulig å ha denne arbeidsplassen, og drive butikk og ha de folkene jeg har hatt i arbeid gjennom så mange år. Dessverre ser jeg at dette ikke nå er mulig, og har valgt å innstille driften før det går for langt. Jeg ønsker jo å drive en butikk der jeg kan dra på messer og fornye meg, og det har jeg ikke kunnet gjøre de siste årene. Dette har nok også satt sitt preg på butikken og ført til at det har blitt litt lite variasjon, sier Edvardsen.

Kjører opphørssalg i sommer
Edvardsen forteller at hun om kort tid vil kjøre i gang opphørssalg som vil pågå gjennom sommeren og deler av høsten. 

Mariann kommer også med en oppfordring til folket i Herøy om at det er viktig at man bruker de butikkene som er igjen slik at ikke flere forsvinner.