Fredag hadde om lag 500 mennesker tatt turen til Herøyhallen for å få med seg årets kulturkveld. Kvelden hvor vi får gjensyn med noe av all den kulturen som har blitt presentert i Herøy i løpet av det siste året.

Konserten startet sprekt med Herøy Musikkorps, hvor Ola Loe og Oddbjørn Lorvik entret scenen som Elvis, begge to.  Deretter fikk vi møte programlederne Tore Skoglund og Fridtjof Nordnes som skulle lede oss gjennom kvelden med humor og vitser mellom innslagene.

Øyvind Ottesen og Pernille Reinertsen fulgte deretter opp med vakker sang, før guttene i 10. klasse imponerte med sitt «Synkronsvømmeshow». Lea Wang fikk æren av å være siste sanger ut før prisutdelingen.

Det var varaordfører Elbjørg Larsen som delte ut prisene i år.  Unge kunstneres pris gikk i år til Dilana Holstad for hennes talent innenfor sang og dans. Hun fikk diplom og en sjekk på 10.000 kroner.

Næringsprisen gikk i år til bedriften Sigurd Dahl ANS. De fikk prisen for den lange gode servicen de har ytt til herøyfjerdingene.

– Om de ikke har det på lager på Nord-Herøy –butikken, så finnes det sannsynligvis ikke, sa Larsen under tildelingen. Prisen besto av et diplom og et bilde av herøykunstneren Hanne Jensen Kondziella.

Årets kulturpris gikk til foreningen Skibbåtsværs venner for deres arbeid med å ta vare på fiskerhjemmet i Skibbåtsvær.  Jon Ove Ottesen tok imot prisen på vegne av foreningen. Prisen besto av diplom og en sjekk på 10.000 kroner.

Deretter framførte Sunniva Pettersen en vakker Bjørn Eidsvåg-låt, med tekst oversatt til egen dialekt, før årets Herøydagskunstner, fotograf Sylwia Komajda-Sikora, ble presentert.

Sikora, som er polsk, kom til Herøy for å finne jobb. Hun begynte på fabrikken på Marine Harvest, men har siden etablert seg som fotograf.

Hun forteller at hun trives godt i Herøy, og skal bli boende.

Siste innslag i konserten var det Kristin Markås Mellingen som sto for. Vakre «In the arms of an Angel» ble ringlet utover oss, før alle aktørene kom opp igjen på scenen for å framføre Herøysangen.

Tekst og bilder: Trine Merete Albrigtsen