Det ble en stemningsfull time for de ca. 30 fremmøtte på biblioteket sist tirsdag.

Helene G. Huseby ønsket velkommen og ga deretter ordet til Reidar Moursund. Han fortalte om sitt samarbeid med Helge Stangnes og deres møte i forkant av oppføringen av "Livslenka". Som de fleste vet skrev Reidar Moursund musikken og Helge Stangnes tekstene til dette verket.

Stangnes hadde lest inn en hilsen til de fremmøtte, der han åpnet med å takke for sist til de han møtte på Herøy for 2 år siden. I tillegg sa han blant annet dette:
- E syns det e veldig artig at dåkker gjør ære på meg ved å bruke mine dikt og sanga i kveld på denne tilstelninga på biblioteket. Det e sånn som einkver forfattar håpe skal skje, altså at det man skriv ska nå fram og bli brukt, og særlig brukt av mange. E ha vårre heldig i så måte.

Fire elever fra kulturskolen underholdt med vakker sang. Ingvild Håland, sang og  Frida Nordnes Prestø, perkusjon fremførte to sanger av Hekla Stålstrenga: "Vise ved vintersolkverv" og "Siste sang", mens tvillingene Nathalie og Victoria Paulsen sang "Har du fyr". Takk til kulturskolen og rektor Reidar Moursund som alltid stiller opp for å underholde i forskjellige anledninger.

Elbjørg Larsen og Kirsti Iversen fortalte og leste dikt av Helge Stangnes. Kirsti leste diktene "Lys langs en fjord" og "Landet og tonen".

Vi tar med siste verset i diktet "Lys langs en fjord":
"Så kom, la oss tenne små lys førr kverandre
som bål imot natt på ei vinterkald jord
der frosten skal vike når menneskevarme
får nå gjennom mørket – som lys langs en fjord"

Stangnes har gitt ut fire diktsamlinger: "Lys langs en fjord", "Landet og lyset", "Vintersang" og "Frø i vind". Han skriver på Senjadialekt og diktene hans kan brukes i både sorg og glede. Wikipedia om Helge Stangnes

Biblioteksjef Helene Gutterød Huseby oppsummerte kvelden slik:
- Tusen takk til alle dere som kom på høstkveld på biblioteket i dag. Vi delte en flott opplevelse! Spesielt takk til kulturskolerektor Reidar Moursund, Elbjørg Larsen som delte personlige erfaringer og herlige dikt, Kirsti Iversen som leste to passende dikt til årstida vi går inn og kulturskolens fire flotte elever for nydelige musikalske innslag! Og til slutt en takk til Helge Stangnes for hilsen og for diktene du har skrevet. God høstkveld videre!