Seks politikere benyttet anledning til å stille spørsmål til ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm under kommunestyrets "spørretime". Den 30 minutter lange "Spørretimen" ble bare 20 minutter.

Kunstgressbanen:

Kjell-Inge Jakobsen: – Jeg hører om en investering på rundt 8 millioner kroner i forbindelse med kunstgressbanen ved sentralskolen. Er finansieringen i orden?

Ordfører: - Ja, finansieringen er i orden, men jeg tror ikke at summen er riktig.

Leiv Rygg (SV): - Jeg vil gjerne vite hva anbudet kom på og hva vi får.

Ordfører: - Det er vedtatt en kostnadsramme og jeg forventer at denne blir fulgt. Når det ikke er kommet inn annen informasjon, må vi gå ut fra at kostnadsrammen blir fulgt.

Rådmann: - Finansieringen er i orden, men det har påløpt en ekstra kostnad på grunn av forskyvning av banen. Dersom dette betyr en økning av kostnadsrammen, vil dette bli lagt fram for politikerne.

Ordfører: - Jeg har sett en sak fra teknisk etat om at man sparer 600.000 til 700.000 kroner ved at banen blir bygd sammen med gang- og sykkelveien og fordi kommunen har gjort innkjøp av anlegget samme med blant andre Nesna kommune.

Leiv Rygg: - Jeg er ikke fornøyd med svaret angående anbud og ønsker at dette skal komme opp i formannskap eller kommunestyre. Hvis det er kommet kostnader i tillegg til gang- og sykkelveien kan jeg ikke være fornøyd.

Lønnsoppgjøret:

Leiv Rygg (SV): - SV har spurt om dette tidligere uten å få svar. Vi ber om en oversikt over hvordan det lokale lønnsoppgjøret fordelte seg på gruppene.

Rådmann: - Jeg så at det lå en sak på dette da jeg kom til kommunen og det vil komme en redegjørelse på dette.

Seløy skole:

Svein-Cato Jakobsen (AP): I budsjettmøtet 2005 ble det avsatt 600.000 korner til restaurering av Seløy skole. Det skjedde ikke noe i 2006. Vil det skje noe i 2007, for jeg antar at pengene fortsatt står der?

Rådmann: Pengene står der, men jobben kan bli mer omfattende en man først trodde. Derfor må vi ha en ny gjennomgang på hva som må gjøres.

Om Engan ferjeleie:

Trine Valberg (H): - Jeg ønsker en orientering om hva som har skjedd i forbindelse med området Engan.

Rådmann: - Det har vært problematisk at Termar, som er interessert i området, forutsetter å få dette gratis. Det ligger blant annet ei kai i området som det vil koste flere millioner kroner å bygge. Gir vi dette bort, kan det i neste omgang bli solgt for en større sum. Da har vi forvaltet kommunens eiendom på en dårlig måte. Vi hadde møte i går med Termar og da la vi fram et forslag. Her er kaia et fellesprosjekt for flere. Men det er vanskelig at motparten venter å få dette gratis.

Slam-deponiet i Tennvalen

Bjørn Lund (Sp) ba rådmannen om en redegjørelse for forholdene rundt slamdeponiet i Tennvalen. (Hvor septikk tømmes)

Rådmann: - Saka ble behandlet i siste møte i Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø. Deponiet er en utfordring for oss. Kommunen har en godkjenning fra Fylkesmannen for å drive deponiet, men det er kommet alvorlige klager på måten vi behandler avfallet på. Jeg vil at vi skal gjøre en miljømessig avklaring før vi avjør noe som helst. De alvorlige skrivene som er kommet inn til Fylkesmannen gjør imidlertid at de som har utført denne jobben har trukket seg.

Vi har en krise-situasjon hvor vi har abonnenter som har problemer. Derfor går vi nå inn på en kortsiktig løsning hvor vi leier tjenester hos en privat interessent i Vefsn eller Alstahaug.

Dyrere avgift På lang sikt må vi over på en mer moderne slambehandling. Dette kan føre til en fem-dobling av avgiftene. Men skal vi ta mål av oss å gjøre dette på en miljømessige tilfredsstillende måte vil det koste. Hovedprinippet er at det er forurenseren som skal betale.

Mobil-dekning Arne Pedersen (Sp): - Det er dårlig mobiltelefon-dekning på både Hestøya og i Øksningan. Har kommunen gjort noe for å bedre dette? Rådmann: - Vi har tatt dette opp med Telenor og de har lovet å gjøre noe med problemet.