Korpset har gjennom mange år vært en aktiv pådriver i lokalsamfunnet for å spre glede og hygge og har stilt opp på det meste. På grunn av pandemien og en del andre forhold er det nå lenge siden de har arrangert show. Nå er øvingene imidlertid i full gang til showet som har fått navnet «Señoritas på tur – en musikalsk redningsaksjon på knallert».

Publikumsvennlig med snert
Som tidligere kjører vi med korps, kor, band, skuespillere og solister. Vi er opptatt av dette skal være publikumsvennlig med en liten snert. I dette ligger det at det er to mødre som har blitt værende fast i Syden som følge av flystreik. De lever herrens glade dager, og så er det to sønner heime som blir bekymret og bestemmer seg for å hente dem heim. De setter av gårde på «knallert» (moped) gjennom Europa for å hente dem heim, forteller dirigent Lars Olav Mogård-Larsen.

På turen gjennom Europa vil de to sønnene møte på mye forskjellig og får mange opplevelser av ulik karakter.

- Det vil skje mye spennende med fin musikk og artig humor og showet settes opp fredag 12. mai klokken 18 i Herøy skoles aula, sier Mogård- Larsen.

Mange i sving
Lars Olav forteller at det er mye arbeid med et slikt show og at det er mange som er i sving.

- Dette er en skikkelig dugnadsinnsats for å spre litt glede i hverdagen. Uten kulturlivet så stopper ette min mening kommunen opp. Jeg håper derfor at riktig mange finner veien til aulaen og får med seg denne forestillingen, avslutter Mogård-Larsen.

På listen over skuespillere finner vi Ann-Kristin Lenning og Wenche Sæthre Jørgensen som har gjort stor suksess på slike show tidligere. I tillegg vil også Simen Thoresen og Odin Brennhaug sørge for mye ablegøyer når de skal dra ut i Europa og redde sine «mødre» på «knallert». Odin som gjort stor suksess under programmet «The Voice» på TV 2 vil naturligvis også være en av solistene under showet.

Forhåndssalg av billetter er i gang
Det er lagt ut billetter på Spar-butikken på Tenna og Mix-kiosken slik at folk kan sikre seg billetter til forestllingen.