Tidligere har det vært holdt to fantastiske konserter på Dønnesfjellet. Den første var med Halvdan Sivertsen og Jan Eggum, mens den andre var med Vamp.

- Denne gang har vi fått den fantastiske muligheten å gjenskape stemningen vi har hatt på Dønnesfjellet de siste årene ved at Bjørn Eidsvåg tar med seg sitt band og kommer hit, skriver Brygga på Dønna på sin facebookside.

Konserten starter kl. 19.00.

Billettbestilling
For å bestille billett til konserten sender du epost til post@brygga.com

Det er bare 100 billetter igjen så det begynner å haste med å få seg billett.

Mulig transport
- Dersom det kommer nok bestillinger setter vi opp buss fra Herøy skole kl. 17.00 med retur kl. 21.00 fra Dønnesfjellet, skriver Brygga på Dønna på sin facebookside.

For å sikre plass og for å bestille buss fra Herøy så må det gis beskjed på epost til d-lass-s@online.no. Du kan også ringe Dag Lasse på telefon 900 74 929 innen tirsdag 27. august.

Hvis det blir dårlig vær blir arrangementet flyttet inn i idrettshallen på Solfjellsjøen. 

Brygga på Dønna holder dere oppdatert på sin facebookside. Trykk her

Fakta
Bjørn Eidsvåg har vært artist siden 1971. Han er forfatter av en rekke tekster og melodier (nærmere 300 titler pr. vår 2004). Alle utgivelsene foreligger på CD. Bjørn Eidsvåg har dessuten medvirket som sanger og tekstforfatter på flere plateutgivelser med andre artister.

Det som på mange måter karakteriserer Bjørn Eidsvåg som artist er at han er prest. Men selv om han er livssynforankret, har han gjennom hele sin karrière stått på retten til å si hva han vil – uavhengig av livssynsbåser. Med tekst og musikk har han vist et sterkt ønske om å kommunisere med alle. Selv definerer Bjørn Eidsvåg seg mer som en kulturarbeider enn som musiker og artist.

Bjørn Eidsvåg slo gjennom for fullt i Norge med utgivelsen Allemannsland som kom ut i oktober 1993. Plata solgte rask over 60 000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp i 1995 med Landet lenger bak som høsten 1996 passerte 100 000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Begge utgivelsene ble fulgt opp av store landsomfattende turnéer med fulle hus og varme omtaler i pressen. Med Allemannsland og Landet lenger bak ble Bjørn Eidsvåg allemannseie.

Bjørn Eidsvåg er nå en av Norges mestselgende artister. Samtlige utgivelser som er gitt etter 1996 er solgt i 100 000 eksemplarer eller mer, med unntak av Tapt uskyld (1999). Suksessen nådde nye høyder med utgivelsen Tålt (2002) og over 220 000 solgte plater. Samtlige av de rundt 30 konsertene på høstturneen dette året var utsolgt, og det ble satt opp ekstrakonserter flere steder. Med Tålt toppet Bjørn Eidsvåg VG-lista i åtte sammenhengende uker.

Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannprisen ti ganger, blant annet for Live in Ny York (1981), Passe gal (1983), Landet lenger bak (1995) og På svai (1997). Han fikk Spellemannprisen 1990 i klassen underholdning for albumet Alt du vil ha, ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1997 og fikk Spellemannprisen 2002 i klassen årets låt for duetten «Mysteriet deg» med Lisa Nilsson. Under Spellemannprisen 2006 fikk han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Åge Aleksandersen. Han har i tillegg fått Gammleng-prisen i klassen vise i 1996 og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2006.

20. oktober 2008 ble albumet Pust utgitt. Eidsvåg hevder at han ser på platen som den tredje i en trilogi som består av Tålt og Nåde. Sangen «E du den du e» ble utgitt som singel fra albumet.

Bjørn Eidsvåg er engasjert i arbeidet med å fremme norsk populærmusikk. Han har tidligere sittet i styret i NOPA, GRAMO, og TONO, og sitter nå som styremedlem i nyetablerte Norsk Artistforbund.

Eidsvåg er førstevalget som vikarierende programleder når det trengs i P3-programmet Radioresepsjonen, noe som han var første gang i 2009. I mai 2010 opptrådte Eidsvåg med Radioresepsjonen på Rockefeller i deres avslutningsshow, hvor han fremførte «Floden». I tillegg har han vært gjest på programmet, og fått sitt eget kallenavn: «Losen».

I 2010 ga Eidsvåg ut albumet Rundt neste sving som ble en ny salgssuksess. Albumet ble produsert av Thomas Dybdahl og fra albumet ble «Nede for telling» som har tekst av lyrikeren Helge Torvund utgitt som singel. Albumet ble nummer 1. på VG-lista og ble årets mestselgende album i Norge.

(Kilde: Wikipedia)