Konserten er gratis for alle beboerne og koster 100 for andre gjester. Trioen har har også fokus på altzheimer/demens, da en av gutta har denne diagnosen. 

«Gammal å Glømsk»
Trioen «Gammal å Glømsk» (GåG), består av tre “veldig voksne” musikere, to fra Hemnesberget og en fra Brygfjelddalen. Bakgrunnen for trioens navn at vi er «gammal”, kan vi selvfølgelig ikke gjøre noe med. At vi i tillegg er “glømsk” har sine forskjellige årsaker, som vi åpent forteller om på våre konserter. Sykdom som alzheimer og demens er ingen hindring for å spille og synge.

Repertoaret består av originale låter med norske tekster på dialekt, vesentlig av Thorleif Larsen alias «Igor Kill» sin store låtkatalog. Arvid Martinsen har også skrevet noen låter for denne trioen..

Disse tre voksne menn er alle rutinerte musikere med lang fartstid med sine forskjellige prosjekter og har god kjennskap til hverandre. De byr på skjemt og alvor, selvironi, sprø humor og spilleglede.

Musikerne:

Thorleif «Igor Kill» Larssen:
Er en norsk bassist, gitarist, vokalist og instrumentmaker fra Hemnesberget. I trioen GÅG er han gitarist, spiller torader, ukulele, synger og har skrevet de fleste låtene. I sin tid på to-tallet i Oslo var han kjent for sitt samarbeid med artistene Jonas Fjeld, Jahn Teigen, Arild Nyquist, Øystein Sunde, Kari Svendsen, Stein Ove Berg og Marius Müller.

Så dro ferden videre til USA der han var musikant i 15 år, i San Fransisco men også på Hawaii. Deretter kom han hjem til Hemnesberget i 1994 og utenlands-ferden var over.

Sent på 90-tallet og tidlig på 2000-tallet etablerte han også bandene «Igor Kill and the Sitting Bulls» og «Igor Kill's Combo».Hans rikelige låtkatalog og album finnes både på Spotify og Youtube.

N.B.
Herodes Falsk ga Larssen navnet Igor Kill, da Larssen på slutten av 1970-tallet var teknisk sjef og bassist på Prima Veras album “Salmer og sanger vi gjerne hiver”.

Arvid Martinsen:
I denne trioen spiller han gitar, synger og har skrevet noen av låtene. Han har og driver forskjellige band som regelmessig har spilt konserter i hele Nord-Norge på klubber og festivaler. Her nevnes Harstad - bandet Corny Horns Arvid Martinsen Band, The Funk Disease, DaCapo Hippies (allsang-duo), AMTrio og MartinsenBrygfjeld Ensemblet.

Han er dirigent og musikalsk leder i Hemnes Janitsjar og jobber også som komponist og arrangør. Han har gitt ut flere album, blant annet ”It’s Just A Game” fra 1982 og “Spor av Arvid Martinsen” fra 2014 med Hærens Musikkorps i Harstad. Musikken er mangfoldig fra marsjer, kammermusikk, storbandjazz til funk, viser og popmusikk.

Arvid Martinsen fikk Hemnes Kommunes kulturpris i 2012, både Vefsn Kommunes kulturpris og Haneprisen i Mosjøen i 2014. Han er også æresmedlem i HemnesJazz.

Under Festspillene i Nord-Norge i juni 2021 fikk han “Stubeprisen” for sin innsats for nordnorsk jazz. I oktober 2021 fikk han Kongens Fortjenstmedalje for sitt musiker, komponist, dirigent og virke som prosjektleder av konserter på i Nord Norge.

Torstein Bang
Han er fra Hemnesberget og er en av de mest brukte elbassister i Hemnes kommune og spiller fast i stedets eget lille storband Alfhilds Balkong.

Bandet er et fast innslag blant annet på HemnesJazz sin årlige festival i august. Han er alltid med Hemnes Janitsjar på sine prosjekter når de trenger bassist i kompgruppa.

Blant annet på “Mil etter Mil på Helgeland” - turneen på Helgeland i 2021. Det var en hyllest til Jahn Teigens musikk og med blant annet Anita Skorgan som vokalist. Han spilte også i DaCapo Hippies sin 10 års jubileums konsert i Mosjøen Kulturhus i november 2022.

Torstein bodde flere år i Valnesfjord før han flyttet tilbake til Hemnesberget og fortsatte sitt virke som lærer og musiker på fritiden. I Valnesfjord spilte han blant annet med stedets to unge jazztalenter på saksofon Atle og Frode Nymo som senere ble profesjonelle utøvere.

Gammal å glømsk plakat.jpg