Helgeland kammerkor har rundt 30 sangere, hvorav to er fra Herøy og fem fra Dønna.

I tillegg til hovedverket, vil både kor og orkester framføre separate stykker. Koret vil framføre musikk av bl.a. Grieg og John Rutter. Som en 70-årsmarkering av fredsvåren 1945 står også "Vårsøg" på programmet. Den flotte sangen er et dikt skrevet av surnadalingen Hans Hyldbakk våren 1945 og tonesatt av Henning Sommero 30 år senere. Hyldbakk brukte våren som en metafor for friheten og fremtidshåpet.

Kammerana vil framføre musikk fra Elgars Pomp and Circumstance Marches, hvor koret henger seg på og skaper feststemning som i "Last night of the Proms".

Vi ønsker alle herøyfjerdinger og dønnværinger hjertelig velkommen til konserten!

Her er pressemelding i forbindelse med konserten, skrevet av prosjektets leder Elena Beck:

Carmina Burana på Helgeland!
Helgeland Kammerkor og KammeRana er i gang med andre runde av samarbeid.

I fjor vår ble deres konserter med Carmina Burana av Carl Orff en stor suksess. I vår vil de vise publikum på Helgeland flere satser av Carmina Burana og andre låter av verdens musikk. I år blir det en del norske komponister på programmet.

KammeRana og Helgeland Kammerkor bidrar med hver sin avdeling i tillegg til hovedverket. Konserten framføres i Sandnessjøen, Herøy, Hemnes og Rana, og viser med all mulig tydelighet at når helgelendinger samarbeider, kan vi nå store høyder!

Carmina Burana er en kantate basert på verdslige tekster fra middelalderen. Den handler om mange av livets aspekter: Lykkens usikkerhet og livets forgjengelighet, men også gledene ved våren, god mat og drikke, og ikke minst kjærligheten. Verket åpner med det mektige koret «O Fortuna!». Denne storslagne musikken er mye brukt i populærkulturen, bl.a. i filmene «The Matrix: Revolutions» og «Natural Born Killers», og en rekke TV-reklamer.

Lenke til eksempel på Youtube:
http://youtu.be/DIlEv34dKVI

http://www.youtube.com/watch?v=VNJy8UCw1gM

http://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4

http://youtu.be/txSoevpWUCk

Carl Orff var en særpreget tysk komponist som levde fra 1895 til 1982. Han var inspirert av både middelaldermusikk og samtidige komponister som f.eks. Igor Stravinskij. Carmina Burana er uten tvil hans mest kjente verk. Men han var også kjent som pedagog, og det er sikkert mange norske skolebarn som har spilt på «Orff-instrumenter» - dvs. et sett med ulike slagverksinstrumenter. At Orff var glad i slagverk, vil man nok også merke på konserten!

Dirigent og arrangør er Christopher Eva.