Hans Inge Fagervik kommer "heim " til Herøy lørdag for å holde konsert i Herøy skoles aula og denne gang har han med seg fullt band.

En Oslo-avis skrev:
Dypest sett finnes det to typer artister: Døgnfluene og Hans Inge Fagervik-typene. De første blir borte etter kort tid uten at noen savner dem. Fagerviktypene kommer og blir, holder koken og er aktuelle år etter år, og har ”noe” som er større en media klarer å fange.

40-års jubileum
Hans Inge Fagervik har holdt på som profesjonell artist i 40 år og vært en av de mest aktive artistene i landet. Han har gitt ut 17 CDer, turnert i 25 land og har fått utmerkelser og priser fra mange hold. Vi kjenner ham fra utallige Norsktopp-plasseringer, fra TV og ikke minst fra de mange  konsertene hans.

Han har fått takkebrev fra så forskjellig hold som ANC, (for sangen om Mandela)  og Pave Johannes Paul II (for sangen om Mor Teresa)  For ikke å glemme de mange som har fått hjelp gjennom hans store sosiale engasjement. For nettopp hans engasjement for folk som strever, er det mange tenker på når de hører navnet hans!

Mange priser
På 70 og 80-tallet fikk han priser som ”Årets artist” og ” Årets LP” og for noen år tilbake fikk han ”Ungdommens kulturpris” for Nordland for sitt arbeid mot narkotika, sammen med Rock mot rus på Andenes.

I år fikk han også prisen ”Årets medmenneske” for Arendal kommune, som viser artistens engasjement har ikke avtatt med årene.

Samfunnsengasjement
Sangen Farvel Marita er blitt en klassiker. Den er oversatt til flere språk og har toppet listene i andre land, med andre artister.

Denne sangen la også kursen for hans arbeid mot narkotika, som han driver ved siden av sin vanlige konsertvirksomhet gjennom Maritastiftelsen. Hans skoleprogram Rock mot rus regnes for noe av det beste av slikt arbeid i landet!

Hans CD nr. 17 var en barnemusikal som handler om jorden vår og miljøtrusselen. Den heter Å, SÅ VAKKERT! og er blitt kalt for den viktigste utgivelse for barn i Norge på mange år. Den er nå blitt oversatt til flere språk.

Tidenes beste veldedighetssang
I 2008 ble hans sang La mæ gi dæ ei hand fra en av TV-aksjonene kåret til Tidenes beste veldedighetssang av NRKs lyttere, i konkurranse med 15 andre av Norges beste artister og låtskrivere. Dette innebærer at sangene hans lever blant folk og gjør at folk fyller kulturhus, samfunnshus, kirker og andre lokaler når han kommer på besøk.

For et liv!, heter hans siste sang som i følge de som har hørt den, er det vakreste stykke musikk Hans Inge har skrevet. Den vil en kunne høre på hans konserter i høst, og viser at de sterke tekster og melodier fortsatt er Fagerviks varemerke!

Ny utgivelse
40 år som år som profesjonell artist markerer han med utgivelse av en CDboks med både nye sanger og sanger som ble laget så langt tilbake som i 1972. Hele 4 CDer hvor han har fått plass for 76 sanger. På lista over musikere han har samarbeidet med finner vi de beste: fra Marius Mûller og Anita Skorgan til Tomas Ledin sine musikere som han har hatt i studio på de siste innspillingene sine!

Dyktige musikere
Nå er han ute på Nord-Norges-turne med sine musikere og gjester altså Herøy lørdag 7. september.

Med seg på denne turen har han Rasmus Solem (keyboards), Trygve Hellesen (sax/irske fløyter/gitar), Peter Halltorp (bass) og Arild Nyborg (perkusjon). Dette er dyktige musikere som spiller med alt fra Espen Lind til Stomp, verdens største rytmeshow.

Etter alt å dømme blir det også en lokal artist som vil synge duett med Hans Inge på et par låter.

Billetter selges i døra.

Les mer on Hans Inge Fagervik på hans nye hjemmeside.
Trykk her

Alle foto: Kathrin Simonsen