I forbindelse med at dronning Sonja fylte 85 år 4. juli har hun og familien vært på privat reise med Kongeskipet på Helgeland den siste tiden. Sist lørdag dukket hun opp sammen med sitt følge på Etcetera hos Tommy Eide. Tommy føler seg beæret over at dronning Sonja fant tid til et besøk i butikken hans.

- Jeg visste ingenting før de plutselig var her. Det kom kunder bort til meg og sa at kongeskipet lå her og at jeg ville få besøk, og overraskelsen var derfor stor. Jeg tok dronningen først med meg på do, og hun tok masse bilder og de jentene som var med henne flirte godt.

For de som ikke har vært på do på Etcetera så anbefales det å ta en tur innom dette helt spesielle toalettet som det nok ikke finnes maken til i hele verden.

- Jeg fikk vist henne hele butikken og i julerommet mitt fant hun mange ting hun ønsket å gi bort i julegaver, forteller Tommy.

Tommy forteller at det ble handlet mye og at han måtte hente trillebåra for at de skulle få med seg alt. Han oppfattet også dronning Sonja som utrolig imøtekommende og interessert i det han holdt på med.

Lun og folkelig
- Dronningen spurte meg ut om produktene mine, og lurte på hvordan jeg drev butikken. Jeg fikk da fortalt at jeg hadde fire syrere og lokal ungdom som jobbet hos meg, og at jeg jobbet hardt og aktivt for å rekruttere ungdom til arbeidslivet. Det er det som gjør at jeg kan drive butikken slik jeg gjør, sier Tommy.

Tommy oppfattet dronningen som lun og ekstremt folkelig.

- Jeg ble overrasket hvor lita hun var, men at hun samtidig var veldig romslig. Det var også artig at hun kom uforberedt på kundene. Selvfølgelig kom det noen flere kunder som følge av at de hadde sett at kongeskipet lå der, men jeg synes de oppførte seg veldig fint.

- Det var ellers mange turister i butikken og det var jo artig at de også fikk sett at hun var på besøk. Jeg vet ikke helt hvor lenge hun var her, men tenker det var en drøy time. Jeg fikk derfor vist henne alt, og det var spesielt behagelig å følge henne til og fra brygga. Da fikk vi pratet skikkelig sammen, og det fylte meg med litt ekstra energi, sier Eide.

Alltid gått sine egne veier
Tommy forteller at han nok aldri hadde fått besøk av dronning Sonja dersom han ikke hadde gått sine egne veier. Han er svært opptatt av å begrave «Janteloven» og at man skal følge sine drømmer.

- Det er fullt mulig å få til noe hvis man tror nok på sin ide. Jeg skulle ønske at flere hadde gjort dette, og da spesielt ungdom som har lyst til å være litt kreativ. Er det noe jeg hater over alt på jord så er det «Janteloven». Den dagen vi ikke blir stor nok til å unne hverandre oppmerksomhet og glede da har vi spilt fallitt, avslutter Tommy.