- Vi har bedt om juridisk vurdering av situasjonen, og konklusjonen er klar: Vi kan ikke gå ut av avtalen, men vi kan diskutere saka, sa rådmann Roy Skogsholm blant annet.

Bakgrunnen for konflikten med Statsskog er at den årlige festeavgiften for tomta i fjor ble økt fra 4000 kroner til hele 55.825 kroner.

- Dette er en prisstigning som er vanskelig for oss å akseptere. Vi godtar ikke denne prisstigningen. Den er langt over markedspris, sa rådmann Skogsholm.

Han la til at vi nok må regne med flere slike saker i framtriden, ettersom kommunen fester flere områder som eies av Statsskog. Det gjelder blant annet området som skolen står på.

Kommunestyrets vedtak. 1. Herøy kommune innleder forhandlinger med Statsskog SF med tanke på kjøp av et sammenhengende næringsområde på om lag 12 daa samt adkomst til kommunal kai med basis i de prisvurderinger som er gjort i saksframlegget.

2. Hvis det ikke oppnås enighet engasjerer kommunen egen takstmann og forhandlingene gjenopptas med basis i ny takst. Om det da ikke oppnås enighet bringes saken inn for voldgiftsbehandling.

3. Rådmannen gis fullmakt til å gjennomføre forhandlingene og utarbeide en avtale om kjøp av arealene.

4. Ved kjøp av arealene gis naboer fortrinnsrett til kjøp av eralene/deler av arealene for videreutvikling av sin virksomhet med tillegg for dekning av kommunens kostnader.

5. Formannskapet gis fullmakt til å godkjenne avtalen.